Zdravlje
PITAJTE SPECIJALISTA

Problemi s venama
Objavljeno 7. travnja, 2014.

Vezani članci

SAVJET LIJEČNIKA

Kada operirati vene?

Poštovani! Moje pitanje je kako vi liječite venske zalistke u preponi i iza na koljenu? Klasičnom operacijom ili laserom?Već sam operirala vene klasično, ali nisu liječili oštećene venske zalistke tako da se problem vratio.

Odgovor:

Upravo je to - recidiv bolesti - najveći problem kod klasične operacije vena. Problem je i postoperacijska bolnost, hospitalizacija 3-5 dana te nošenje elastičnih zavoja 6-8 tjedana. Kod nas u Poliklinici Lege artis vene “operiramo” laserom i radiofrekvencijom - znači endovenozno - bezbolno i definitivno jer se to izvodi laserom pomoću ultrazvuka, odnosno color doplera te zato nema “povratka” bolesti. S obzirom na to da vam je već obavljana klasična operacija, možda bi vam bilo dovoljno učiniti dodatno još UGFS (ultrazvukom vođena sklerozacija pjenom) uz dvotjednu kompresiju čarapama; ili biste ipak trebali lasersku operaciju. To možemo utvrditi kliničkim pregledom uz dopler.

 

 

Prije 15 godina operirala sam vene na lijevoj nozi, bile su kvrge, primala sam neke injekcije i bilo je dobro. Međutim sad se vraćaju i bole na obje noge. Liječnik mi je u Požegi gdje živim preporučio operaciju lijeve noge, ali me sad strah, zapravo htjela bih i drugo mišljenje. Koliko košta pregled?

Odgovor:

Vjerojatno je riječ o recidivu bolesti - povratku - što je moguće nakon sklerozacije (injekcije) ili nakon klasične operacije. Možete doći na pregled - klinički pregled kirurga uz color dopler. Cijena je 400 kuna. Termin možete rezervirati telefonski ili e-mailom. Operacije se u našoj poliklinici obavljaju laserom ili radiofrekvencijom - endovaskularno, posve bezbolno i trajno.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike