Zdravlje
LIVADA KAO LJEKARNA

Maslačak pomaže kod raka i uklanja toksine
Objavljeno 29. travnja, 2024.
Maslačak sadržava neke od najvažnijih vitamina i minerala. To su vitamini A, C, K, B6, tiamin, riboflavin i folna kiselina. Od minerala se ističu magnezij, željezo, kalij i kalcij. Znanstvenici su otkrili da je najljekovitiji dio maslačka njegov korijen. Naime, otkriveno je da korijen maslačka ubija stanice raka, i to puno bolje nego kemoterapija. Dok kemoterapija ubija i zdrave stanice, korijen maslačka ni na koji način ne šteti organizmu. Kao najdjelotvorniji u uništavanju stanica raka pokazao se čaj pripremljen od korijena maslačka. Znanstvenici su došli do spoznaje da se redovitim ispijanjem čaja od korijena maslačka može "ubiti" većina stanica zahvaćenih rakom. Nakon što ga popijete, već nakon 48 sati dolazi do prvih rezultata. Tada se stanice raka počinju raspadati. Istovremeno maslačak sprječava daljnje širenje raka, tako da tumor ne zahvati ni jednu zdravu stanicu. Rezultati do sada provedenih istraživanja daju velike nade oboljelima od te teške bolesti.

Maslačak je odličan za čišćenje od toksina, i to tako što potiče bubrege da ih mokraćom izbace iz tijela. Također, čisti limfu, žuč i jetru. Odličan je za sve ženske tegobe, od problema s dojenjem do menstrualnih poremećaja, a ističe se i kao sredstvo za prevenciju i liječenje cista te bolesti dojki. Stabljike maslačka također su ljekovite i možete ih primijeniti za uklanjanje bradavica. Naime, one ispuštaju bijelu tekućinu kojom je dovoljno premazati bradavice. Nakon redovite primjene, bradavice će nestati.

“Mlijeko" maslačka djelotvorno je i u liječenju želučanih tegoba, u čišćenju krvi, žuči i cjelokupnog metabolizma. Imate li problema s nečistom kožom i aknama, korijen maslačka je idealan za vas. Na prirodan način očistit će vašu kožu i ona će ponovo biti zdrava i sjajna. T.K.