Zdravlje
BICIKLISTIČKE RUTE KAO PREDUVJET RAZVOJA CIKLOTURIZMA

Osijek povezan sa susjednim općinama
Objavljeno 20. ožujka, 2014.

Dok se radi na što boljem premreživanju Osijeka biciklističkim stazama, sve je bolja i povezanost grada sa susjednim općinama i naseljima. Tako je biciklistička staza prema Bilju već godinama omiljeni put za biciklistički bijeg iz gradske vreve, jer omogućuje da se za samo nekoliko minuta dođe do mira i tišine stare Drave i Kopačkog rita.

Prije nekoliko godina završena je i biciklistička staza do Tenje, a sada slijedi gradnja biciklističke staze do Antunovca i Čepina. Susjedne općine već su dijelove ovih staza završile, a čeka se početak radova i s osječke strane kako bi se staze povezale u neprekinutu cjelinu. Tako će se uskoro moći, primjerice, biciklom provesti iz Osijeka do Ivanovca bez korištenja cesta kojima tutnje kamioni i autobusi.

Godinama se priča i o povezivanju Osijeka sa susjednim zemljama, a najbliže realizaciji je kvalitetno formiranje ruta do Mađarske i Srbije uz koje bi se moglo ozbiljnije raditi na promoviranju cikloturizma. Tako je i biciklistička staza od Antunovca prema Osijeku dio planirane uređene biciklističke rute duge 90 kilometara do Pečuha. Slično je i s takozvanom Dunavskom rutom, uz koju bi Osijek trebao biti povezan biciklističkom rutom preko Novog Sada sve do Beograda.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike