Regija
SLAVONSKI BROD

Dragan Jelić uznemirio vijećnike odrekavši se vijećničke naknade
Objavljeno 16. listopada, 2013.

Kao nikad dosad, bez otrovnih strelica oporbe i političkog nadmudrivanja, lagano su na aktualcu Gradskog vijeća tekla pitanja i odgovori gradonačelnika Mirka Duspare. Da je na isti način završio i prijedlog zamjenika predsjednika GV-a Dragana Jelića o odricanju prava na mjesečnu naknadu u korist brodskih udruga, sjednica bi zasigurno ostala upisana kao jedinstvena. Jelić je, naime, odlučio svoju mjesečnu naknadu u iznosu od 1.500 kuna darovati u humanitarne svrhe.

- To je moja, osobna odluka. Meni ta naknada ne treba, mislim da gradski vijećnici trebaju raditi za dobrobit Grada bez naknade. Svoju naknadu uplatit ću onima kojima je najpotrebnije. Plan je da svaki mjesec udruga ili pojedinac koji su u potrebi dobiju 1.500 kuna na temelju zahtjeva koji sadrži kratki opis potreba. Želim sve raditi transparentno, pa ću svaki mjesec objavljivati tko je sredstva dobio i za što, a volio bih da svaki put to bude druga udruga - kaže Jelić, koji će tako u sljedeće četiri godine darovati više od sto tisuća kuna jer je spreman, kaže, odreći se i naknada u raznim odborima. Pritom odbacuje insinuacije kako je riječ o političkom marketingu jer su izbori, kaže, tek prošli.

Njegova je odluka uznemirila duhove ostalih vijećnika. Predsjednik Vijeća iz redova nezavisne liste Mirka Duspare, Darko Gruber, na pitanje je li spreman odreći se 3.000 kuna mjesečne naknade, kaže kako je pomalo zatečen te da će razmisliti. Njegov kolega s liste Mario Rubil pak obećava kako će svi “Dusparini” slijediti primjer ako se i svi HDZ-ovci pridruže Jeliću.

- Spremni smo se odreći pola novca kada ga dobijemo jer od rujna prošle godine nisu nam u cijelosti isplaćene naknade - u ime Kluba vijećnika SDP-a kaže Stribor Valenta.

Jedino je HSLS-ov Marijan Šabić jasno dao do znanja da se neće odreći vijećničke naknade jer smatra “da svatko treba biti nagrađen za svoj rad”. M. Radošević

Možda ste propustili...

ŠTO SA SAJMIŠTEM ZATVORENIM DVIJE I POL GODINE

“Vašar” nije opcija, traže se novi, suvremeniji sadržaji

MEĐUNARODNI TURNIR ZA DJEVOJČICE

Pet medalja hrvačicama iz Donjeg Miholjca

Najčitanije iz rubrike