Osijek
BIZARAN SLUČAJ U OSJEČKOM DOMU ZDRAVLJA

S napuklim je kralješcima poslali kući, jer na snimanje nije došla Hitnom?!
Objavljeno 28. lipnja, 2013.
Tehničar je gospođu M. N. navodno savjetovao da se vrati kući tramvajem i pozove Hitnu da je doveze na snimanje

Potaknuta svakodnevnim napisima o procjeni hitnih stanja pacijenata na koje će zbog preopterećenosti, ali i mjera štednje, biti prisiljeni djelatnici Hitne medicinske pomoći, Osječanka M. N. posvjedočila je za naš list o svom bizarnom slučaju.

Naime, ova sugrađanka zbog bolova u kralježnici koji nisu prestajali ni uz antireumatike, posjetila je svoga liječnika obiteljske medicine koji joj je dao hitnu uputnicu za snimanje kralježnice u osječkom Domu zdravlja.

- Tehničar je pogledao uputnicu i pitao me kako sam došla u Dom zdravlja, a kada sam mu odgovorila da sam došla tramvajem, rekao mi je da me ne može primiti hitno, te da bi takvo snimanje mogao obaviti samo u slučaju da sam dovezena vozilom Hitne pomoći, te me naručio za tri mjeseca. Bila sam zgrožena, jer sam s teškim bolovima stigla do Doma zdravlja, a on mi je još savjetovao da se vratim kući i nazovem Hitnu pomoć da me doveze natrag u Dom zdravlja - prisjeća se M. N.

Zbunjena pacijentica uistinu je i sjela u tramvaj, ali je otišla direktno na Hitnu pomoć gdje su se začudili zahtjevu iz Doma zdravlja, te su je uputili na hitno snimanje u KBC Osijek.

- Nakon što su mi u osječkoj bolnici snimili kralježnicu, specijalist je dijagnosticirao dva napukla kralješka i bio je zgranut što sam uopće hodala do bolnice. No, kako sam bila na Voltarenima, nisam bila svjesna težine svog stanja. Potom sam tri mjeseca morala mirovati. Čini se kako danas pacijent sam mora procijeniti koliko je njegovo stanje hitno, a u slučaju da pogriješi njegova će ga procjena skupo stajati ili po novčanik ili po zdravlje - uvjerena je ova sugrađanka.

Nefreteta Z.EBERHARD
DOM ZDRAVLJA ĆE ZATRAŽITI OČITOVANJE TEHNIČARA

Ravnatelj Doma zdravlja dr. Miroslav Sikora, kaže kako će u slučaju da se ustanovi da je riječ o slučaju koji se nedavno dogodio u Domu zdravlja zatražiti očitovanje djelatnika RTG odjela, ali napominje i kako je hitno snimanje moguće jedino ako na uputnici liječnik napiše napomenu hitno, ili u slučaju da tu napomenu nemate tada morate biti pacijent kojeg je dovezla Hitna pomoć. U svim ostalim slučajevima potrebno je biti na listi čekanja, a o hitnosti stanja procjenjuje vaš odabrani liječnik, a ne tehničari na RTG odjelu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike