Osijek
HDSSB PROZVAO VRKIĆA ZA NASTAVAK PRLJAVE KAMPANJE

Šatvar: Navodni svjedok u aferi
„perilica“ je Vrkićev aktivist
Objavljeno 24. svibnja, 2013.
Fotografija je snimljena na skupu Ivice Vrkića koji se održavao na Jugu 2 12. svibnja

Prije nekoliko dana gradonačelnik Krešimir Bubalo (HDSSB) na osječkom je Općinskom sudu urudžbirao tužbu za klevetu protiv Ivana Grbešića, koji ga je optužio da je na račun Sportskih objekata kupio perilicu za rublje, a jučer je na konferenciji za novinare HDSSB-a otkriveno da je riječ o čovjeku koji pripada taboru Ivice Vrkića, gradonačelničkog kandidata iz redova koalicije SDP-HNS-HSU.

"Tko je Ivan Grbešić i tko stoji iza njega, najbolje pokazuje ova fotografija. Na njoj se jasno vidi kako je Ivan Grbešić gorljivi pristaša i aktivist stožera Ivice Vrkića. Ova je fotografija snimljena na skupu Kukuriku koalicije i Ivice Vrkića koji se održavao na Jugu 2 u nedjelju, 12. svibnja, a dan poslije Grbešić se telefonom javio u program Osječke televizije. Sigurni smo da je ova laž i kleveta smišljena upravo na druženju uz roštilj u društvu Ivana Vrkića, Biljane Borzan i Ivana Vrdoljaka, a uz blagoslov njihovih šefova s Osječke televizije", iznio je Karlo Šatvar, glasnogovornik HDSSB-a, pokazujući snimku na kojoj Grbešić priprema roštilj na tom skupu, odjeven u majicu sa sloganom potpore Vrkiću. "Svima je bilo jasno da Ivan Grbešić takvu laž nije sposoban smisliti sam, već da ga je netko instruirao kako će i što reći. Mi smo odmah javno upozorili na to da je Grbešić čovjek kojega je u očaju angažirao stožer Ivice Vrkića ne bi li sitnim lažima pokušali političku utakmicu okrenuti u svoju korist. Grbešić je, sjećate se, oštro demantirao da ima bilo kakve veze s bilo kojom političkom opcijom, pa i s Ivicom Vrkićem, te je tvrdio da je sam odlučio javno progovoriti", dodao je Šatvar. "S ovim su maske pale i jasno se pokazalo kako Ivica Vrkić nije čovjek čistih ruku, kako se prikazuje, nego čovjek koji je spreman učiniti sve ne bi li se dočepao gradonačelničke fotelje. Ovdje nije kraj otkrivanju detalja prljave kampanje Ivice Vrkića i Kukuriku koalicije, ali o tim ćete detaljima biti na vrijeme obaviješteni. Vjerujem da vam je svima dosta njihove prljave kampanje, laži i podmetanja", zaključio je Šatvar.

Tomislav LEVAK
“Stidi li se Vrkić SDP-a?”

Šatvar je upozorio da se, također, Ivica Vrkić predstavlja kao kandidat grupe birača, a na početku kampanje predstavljao se kao kandidat SDP-a, HNS-a i HSU-a. "Što se to dogodilo? Stidi li se Vrkić stranaka koje su ga kandidirale? Dok se šef SDP-a Milanović hvali rezultatima njihovog kandidata u Osijeku, Vrkić svim snagama pokušava sakriti stranke koje stoje iza njega. Pitamo se je li Ivica Vrkić tko zna koji put promijenio stranku a da o tome nije obavijestio javnost?" upitao je Šatvar u ime HDSSB-a.

Možda ste propustili...

TRGOVINE KOJE RADE 28. TRAVNJA

Gdje kupovati ove nedjelje?

UPOZNAJ SVOG BUDUĆEG POSLODAVCA

Otkrij svoj put na Career Dayu 2024.

Najčitanije iz rubrike