Regija
NAJBOLJI SPORTAŠI GRADA ŽUPANJE

Najsportaš Petar Duje Berač
Objavljeno 2. ožujka, 2013.

ŽUPANJA - Najboljim sportskim djelatnikom grada Županja u 2012. godini proglašen je Antun Malbašić, član Sportskog ribolovnog društva Sava, dok su najboljim sportskim kolektivom u 2012. proglašeni juniori Nogometnog kluba Graničar Županja. Najbolji sportaš grada Županje u 2012. godini je Petar Duje Berač, član Tae kwon do kluba Tigar.

- Mislim da možemo biti zadovoljni rezultatima koje postižu sportaši našega grada. Ponosni smo što u našim klubovima ima mnogo mladih, jer ulaganje u sport je ulaganje u budućnost svih nas - istaknuo je na svečanosti dodjele priznanja najboljima u sportu za 2012. godinu gradonačelnik Davor Miličević.

Najbolji sportski djelatnik Antun Malbašić u 2012. godini nastupio je na ukupno 18 liga, kup i prijateljskih natjecanja na kojima je osvojio jedan pokal, 6 medalja i jednu nagradu. Najbolji sportaš grada Petar Duje Berač (14) tijekom 2012. godine na dvadesetak turnira osvojio je redom zlatna i srebrna odličja. U svibnju prošle godine nastupio je na Europskom prvenstvu u Sofiji i osvojio 3. mjesto, te u studenom 2012. brani titulu prvaka države.Uskoro će ponovo na državno prvenstvo, te krajem travnja na Europsko u Sloveniji, pa se svi u matičnom klubu nadaju kako bi, prvi put, u Hrvatskoj imali europskog kadetskog prvaka.

Nakon dodjele priznanja i pehara, u ime nagrađenih zahvalio je Antun Malbašić, naglasivši kako ga priznanje Grada Županja čini posebno sretnim. Inače, Malbašić ove godine navršava čak 55 godina članstva u Sportskom ribolovnom društvu Sava Županja.Z.Knežević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike