Osijek
LEGENDARNI ĐURO BELCAR ĐOKICA STRADAO U PROMETNOJ

Đokica leži u postelji i
traži pomoć dobrih ljudi
Objavljeno 28. veljače, 2013.
Ono što mu je trenutačno najpotrebnije jest ogrjev

Vjerojatno su se brojni građani zabrinuli zašto legendarnoga Đuru Belcara, poznatijeg kao Đokicu, ovih dana ne vide na osječkim ulicama. Živ je, ali nije i zdrav, poručio je svojim prijateljima i poznanicima, a razlog zbog kojeg više ne žica "po kunu" i ne šeće gradskim ulicama, prometna je nesreća koju je doživio 13. siječnja. Na njega je naletio, kako kaže, automobil bijele boje i potom pobjegao, a Đokica je završio s ozljedama lica i lijeve strane tijela.

- Istina je da sam prelazio Strossmayerovu ulicu tamo gdje nema pješačkoga prijelaza i iako sam uvijek tvrdio da neće grom u koprive, čini se kako ipak hoće. Udario me automobil, a ja sam pao i ogulio lice. Došla je Hitna pomoć i policija je došla i nisu me ostavili u bolnici, ispričao nam je Đokica, kojeg smo jučer posjetili u njegovu domu.

Kaže kako u posljednje vrijeme baš i nema teka, iako mu topli ručak svakodnevno nosi njegova susjeda. I ne samo to, već mu u određeno vrijeme daje i lijekove i kaže kako je dobro upućena u njegove potrebe. Ono što mu je trenutačno najpotrebnije jest ogrjev, jer iako je od Grada dobio pomoć u drvima, ona polako nestaju. Još jedan susjed koji ga svakodnevno obilazi kaže kako će mu rado nacijepati drva, no potrebna je pomoć i drugih dobrih ljudi. Upravo susjedi koji svakodnevno skrbe o legendarnom Đuri kažu da bi ga razveselila i pomoć uoči Uskrsa.

- Mi mu pomažemo koliko možemo. Kad ima za troje na ručku, ima i za četvrtoga i često se dogodi da i ne može jesti, ali svejedno ne prođe dan ako pravim kolače da mu ih ne donesem. Pospremim mu malo, no nažalost, i sama sam socijalni slučaj i neću mu moći priuštiti nikakav uskrsni dar. Stoga u Đokicino ime tražim pomoć dobrih ljudi, iskreno je rekla susjeda osječke legende.M.Mihelić

O Đokici skrbe susjedi, a hitno mu je potreban ogrjev

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike