Sport
NAKON PRVIH ČETVRTFINALNIH UTAKMICA ODBOJKAŠKOG KUPA

“Mursaši” korak do završnog turnira
Objavljeno 22. studenog, 2012.

Vezani članci

ČETVRTFINALE ODBOJKAŠKOG KUPA HRVATSKE

Mursa-Osijek favorit protiv Rijeke

ODBOJKAŠICE OSIJEKA NASTAVLJAJU NIZ U DOMAĆEM PRVENSTVU

Zagreb kao zagrijavanje za Azenu

NOVA POBJEDA OSJEČKIH ODBOJKAŠICA

Đekićeve slavile nakon gubitka prvog seta

OSIJEK – Odigrano je prvih sedam utakmica četvrtfinala odbojkaškog Kupa Hrvatske u obje konkurencije. Na programu nije bio samo ogled Vukovara i Rovinja u muškoj konkurenciji, koji je na rasporedu 27. ovog mjeseca, a dan poslije igrat će se i uzvrati. Drugu utakmicu u dobrom raspoloženju dočekat će momčad koja brani naslov. Mursa-Osijek napravila je veliki korak prema odlasku na završni turnir. U prvoj utakmici slavili su kao gosti, drugi put u pet dana svladali su Rijeku (prva pobjeda bila je prvenstvena) s maksimalnim rezultatom. Očito je ovoga trenutka osječki sastav kvalitetniji, što ipak još treba potvrditi i sljedeće srijede u Gradskom vrtu.

- Bez obzira na to što smo istog suparnika svladali već u prvenstvu, ipak nije isto kada mu ideš u goste. Rijeka nije nimalo bezazlena, ali ipak nas domaćini nisu mogli ugroziti ni na vlastitom parketu. Napravili smo veliki korak prema Final Fouru, odigrali smo dobru utakmicu, ali treba obaviti još drugu polovinu posla - kaže trener Murse-Osijek, Leonard Barić, koji će na miru moći pripremiti momčad za uzvrat. Ovog vikenda su slobodni u borbi za bodove, stoga će do srijede sve biti u znaku trećeg uzastopnog dvoboja s Riječanima, koji ne bi smjeli ugroziti aktualnog pobjednika Kupa. U preostala dva susreta četvrtfinala, Mladost Marina Kaštela kao gost je svladala Zagreb (3:0), dok je Sisak sa 3:2 nadvisio zagrebačku Mladost.

Odbojkašice Osijeka u ovom su natjecanju već kreirale jednu senzaciju, izbacivši Vukovarke, koje su na posljednja dva završna turnira bile najbolje. Ali teško da će ponoviti nešto slično, sudeći bar po rezultatu prve utakmice i gostovanju u Velikoj Gorici. Odbojkašice s Drave lako su izgubile od Azene.

- Zaslužena pobjeda domaćina, koji je iskusniji i kvalitetniji. Ušli smo u utakmicu malo bojažljivo, iako za to nije bilo razloga, jer nije bilo nikakvog pritiska na našim plećima. Pred nama je još uzvrat, u kojem prije svega namjeravamo ostaviti bolji dojam - priznaje trener ŽOK-a, Miroslav Đekić.

U ostalim dvobojima postignuti su sljedeći rezultati: Marina Kaštela – Rijeka 1:3, Poreč – Split 1700 3:0 i Kaštela DC – Mladost (Zagreb) 0:3. N. Benčina

Leonard Barić

trener Murse-Osijek

Rijeka nije bezazlena, no nije nas uspjela ugroziti ni na vlastitom parketu

Rijeka                                                0
Mursa Osijek                                     3

RIJEKA - Dvorana Mladosti. Gledatelja: 30. Suci: Perić i Bingula (oba Zagreb).

RIJEKA: Babić, Jurišić 19, Hrabrov 3, Bradarić 1, Cibić 8, Batista, Jozić, D.Lasić 3, Dorić, Sušanj 1, Jurčević.

MURSA OSIJEK: Celan 12, Suk, Marinović, Oršolić, Trusić, Prlić 15, K.Šućur 4, Vranješ 4, Ščerbakov 4, Puljić 12, J.Šućur.

REZULTAT PO SETOVIMA: 21:25, 18:25, 18:25

Azena                                                 3
Osijek                                                 0

VELIKA GORICA - Dvorana Srednje škole. Gledatelja: 50. Suci: Fikret Bajrić i Ksenija Jurković (oboje iz Siska).

AZENA: Solomun, Lončar, Marić, Breko, Klafurić, Pavlović, Reščić, Visković, Lukić, Radoš, Županić.

OSIJEK: Grubeša, Lukić, Volmut, Krivić, Jakšetić, Bilić, Hanikova, Matković, Malenica, Kolarić, L.Grahovac, I.Grahovac.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:13, 25:18, 25:17

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike