Sport
ČETVRTFINALE ODBOJKAŠKOG KUPA HRVATSKE

Mursa-Osijek favorit protiv Rijeke
Objavljeno 21. studenog, 2012.

OSIJEK - Za tjedan dana saznat ćemo sudionike završnog turnira odbojkaškog Kupa Hrvatske u obje konkurencije. Tamo će se naći klubovi koji uspješno prođu četvrtfinalni filtar, koji se igra na dvije utakmice. Prve su na rasporedu večeras, a aktivni sudionici bit će i osječki prvoligaši, koji imaju prigodu izboriti plasman na Final Four.

Odbojkaši Mursa-Osijeka brane naslov pobjednika, a bilo bi veliko iznenađenje da krajem sljedećeg mjeseca ne igraju u društvu kvarteta koji će se boriti za prvi trofej sezone. “Mursaši” za protivnika imaju Rijeku, koja je i domaćin (20 sati) prvog ogleda. Prije samo četiri dana, Celan, Puljić, Prlić, Ščerbakov i ostali su na svom parketu istog suparnika svladali u tri seta. Ako su mogli u borbi za bodove, zašto ne bi slično ponovili i u Kupu.

- Gledajući dosadašnji učinak u kompletnoj sezoni, jasno je da uloga favorita pripada nama. U natjecanju kao što je Kup to i nije neka velika prednost, ali mi smo spremni s tom ulogom ući u dva predstojeća ogleda s Rijekom - kaže trener Leonard Barić, inače Riječanin na osječkoj klupi, koji dobro poznaje stanje u redovima večerašnjeg domaćina.

- Prvenstvena pobjeda je izborena iako nismo igrali na kvalitetnoj razini. Imali smo 23 neforsirane pogreške u tri seta, ako to samo prepolovimo, jasno je da možemo brže i lakše do željenog rezultata - priželjkuje trener vodeće momčadi državnog prvenstva Skupine I i aktulnog pobjednika Kupa Hrvatske.

Dok je plasman u četvrtfinale za odbojkaše s Drave bio očekivan, odbojkašice Osijeka su u prvoj rundi završnice kreirale senzaciju. Izbacile su dvostruke uzastopne pobjednice, Vukovar, preuzele njihovu ulogu nosteljica, a ždrijeb im je u četvrtfinalu dodijelio Azena Veliku Goricu, koje su i domaćin prvog dvoboja (18,30) .

- Već je plasman u četvrtfinale za nas nagrada, ali ne namjeravamo se odreći i prigode za plasman na završnicu. Igramo dobro, iza nas je serija od šest uzastopnih prvenstvenih pobjeda, stoga nema razloga za pesimizam. Suparnik je kvalitetan, iskusan za razliku od nas, ali u dvije utakmice sve je otvoreno - kaže trener osječkih odbojkašica, Miroslav Đekić, svjestan da je ovo tek prvo poluvrijeme. Drugo će oba osječka ligaša igrati u svom Gradskom vrtu sedam dana poslije. N.Benčina

VUKOVAR PROTIV ROVINJA

Među osam momčadi u Kupu Hrvatske je i Vukovar, koji nije u sjajnoj formi. No u ovom natjecanju sigurno nisu bez ambicija, ali pred njima je teška prepreka. Za suparnika imaju favorizirani Rovinj, koji ih je nedavno lako svladao u prvenstvu. No možda večeras u SD Borovo (19 sati) bude ravnopravnije stanje na parketu. Ostali parovi su: Zagreb - Mladost Marina Kaštela i Sisak - Mladost (Zagreb). Kod odbojkašica još igraju: Marina Kaštela - Rijeka, Poreč - Split 1700 i Kaštela DC - Mladost (Zagreb).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike