Regija
ŽUPAN U OPĆINI DRENJE:

Nova škola bit će završena do kraja ožujka
Objavljeno 22. studenog, 2012.

Vezani članci

IZASLANSTVO ŽUPANIJE U OPĆINAMA FERIČANCI I DONJA MOTIČINA

Feričancima od Županije četvrt milijuna kuna

DRENJE – Župan osječko-baranjski, dr. Vladimir Šišljagić posjetio je jučer sa suradnicima Općinu Drenje, gdje je s načelnikom Slavkom Dešićem razgovarao o projektima u općini. Prije svega istaknuto je značenje projekta Wine tour, čija vrijednost samo za Drenje iznosi 1,2 milijuna kuna. Župan je obišao i radove na izgradnji nove škole.

- Ovdje smo prije svega da vidimo kako napreduje izgradnja škole, vrijedne 12,5 milijuna kuna. Prema ugovoru s izvođačem radova, škola je trebala biti završena tek 2014. godine, ali, osigurali smo novac tako da će ona do 31. ožujka biti u cijelosti završena i opremljena. S načelnikom smo razgovarali i o vodoopskrbi. U ovoj je godini puno napravljeno, više od tri milijuna kuna uloženo je u vodoopskrbni sustav. Dogovorili smo da zbog financijskih poteškoća koje svi imamo izdvojimo dodatna sredstva kako bismo pokrili ono što je izgrađeno na vodoopskrbnom sustavu. Glavna je tema radnog sastanka projekt Wine tour. Ukupni radovi oko tog projekta bit će gotovi do ožujka iduće godine, a ukupna vrijednost samo na Općini Drenje je 1,2 milijuna kuna - kazao je župan Šišljagić.

Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, pojasnila je detalje projekta Wine tour.

- Projekt Wine tour odobren je Osječko-baranjskoj županiji u sklopu IPA IIIc. Riječ je o projektu čija je vrijednost gotovo 1,2 milijuna eura. U sklopu njega uredit će se vinske ceste na području sedam jedinica lokalne samouprave, odnosno 11 vinskih cesta koje su proglašene. Uredit će se četiri mini muzeja i regionalni muzej vina u Osijeku i opremiti svim potrebnim namještajem. Općine na čijem će se području uređivati vinske ceste su nam i partneri u tom projektu, kao i Turistička zajednica Županije, te Regionalna razvojna agencija. Ovdje u Drenju će se urediti šest puteva, tj. vinskih cesta, duže od tri kilometra. Osim toga, ovdje ćemo imati mini muzej vina u prostoriji koju je osigurala Općina. Ondje će ljudi moći doći kušati vino i ostale autohtone proizvode - kazala je pročelnica Wendling. Maja Muškić

Slavko Dešić:

načelnik općine

Vodoopskrba u šest sela

Radovima koji se privode kraju vodoopskrbom će biti obuhvaćeno šest sela, a u pet nije riješeno to pitanje. Nadam se da ćemo i za to naći sredstva i mogućnosti za projektiranje, a potom i način kako izvesti radove. Županija je u posljednjih nekoliko godina s oko 600.000 kuna pomogla izgradnju vodoopskrbe, i ove nam je godine u proračunu predvidjela 250.000 kuna, što će nam značajno pomoći - kazao je načelnik Slavko Dešić.

Projekt škole vrijedan je

12,5

milijuna kuna

Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

Najčitanije iz rubrike