Regija
IZASLANSTVO ŽUPANIJE U OPĆINAMA FERIČANCI I DONJA MOTIČINA

Feričancima od Županije četvrt milijuna kuna
Objavljeno 22. studenog, 2012.

FERIČANCI - Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić sa suradnicima jučer je posjetio Općinu Feričanci gdje se upoznao s dosad učinjenim u ovoj općini, ali i perspektivama razvoja.

Načelnik Feričanaca Antun Glavaš izvijestio je o gradnji sustava odvodnje otpadnih voda, istaknuvši kako je dosad uloženo četiri milijuna kuna te da je za dovršetak potrebno još tri milijuna kuna. Za pročistač otpadnih voda potrebno je dodatnih sedam milijuna kuna. Glavaš je naglasio kako je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao 40.000 kuna za postavljanje solarnih panel-ploča na krovište društvenog doma.

Zadovoljstvo projektima i aktivnostima izrazio je i župan Šišljagić, ističući dobru suradnju Županije i Općine Feričanci u kojoj se racionalno planira i kvalitetno radi. Za feričanačku odvodnju Županija će odobriti 150.000 kuna, a za društveni dom 100.000 kuna. Posebna pozornost stavljena je na projekt “Wine tour”, vrijedan 1,2 milijuna eura, koji sa 75 posto sufinancira Europska unija, a namijenjen je za rekonstrukciju vinskih cesta i uređenje vinskih muzeja. Projektom je obuhvaćena i Općina Feričanci u kojoj će biti sagrađeno 2,6 kilometara vinskih cesta te uređen mini muzej. Radovi na vinskim cestama su počeli, dok na muzeju kreću u proljeće.

- Projektom želimo podići razinu kvalitete u turističkoj ponudi Feričanaca, čime se otvara mogućnost i za vinogradare, vinare i obiteljska gospodarstva. Nadam se da će projekt privući više turista i posjetitelja nego što su Feričanci dosad imali - rekao je Šišljagić.

Župan je posjetio i Općinu Donju Motičinu i u pratnji načelnika Željka Kovačevića obišao radove na gradnji školsko-športske dvorane.S.Fridl

Možda ste propustili...

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike