Sport
OSJEČKE KOŠARKAŠICE PRVENSTVO OTVARAJU 3. STUDENOGA

Mursa dovođenjem Horvat napokon riješila pitanje centra
Objavljeno 25. listopada, 2012.

Vezani članci

KOŠARKAŠICE MURSE PRIPREMAJU SE ZA NOVO PRVENSTVO A-2 LIGE

Ove sezone može se napraviti i taj iskorak prema višem rangu

IPAK USPJEŠNA SEZONA KOŠARKAŠICA MURSE

Voloder: Ova ekipa ima potencijal i za A-1 ligu

Novo prvenstvo u A-2 ligi “sjeveroistok” za košarkašice počinje 3. studenoga, a ekipa Murse na startu će u goste kod Požege. Trebale su Osječanke sezonu otvoriti kod kuće, no Požežanke su tražile zamjenu domaćinstva tako da se prvi susret igra kod njih.

- Svejedno nam je gdje igramo, možda je bolje da Požegu ugostimo u drugom dijelu sezone, kaže trener osječkog sastava Damir Voloder.

Do početka prvenstva ostalo je još malo dana, Voloder uigrava ekipu i usput se žali kako nije bilo lako naći suparnice za odigravanje pripremnih utakmica.

- Teže smo nalazili suparnice nego prošle sezone, no ipak smo nešto odigrali, s Požegom, Brodom na Savi, a prije dva dana smo gostovali u Tuzli kod Jedinstva Aide. Izgubili smo, jer su Tuzlanke mnogo jača ekipa, ali i ta utakmica je poslužila svrsi, priča Voloder.

Do početka sezone na rasporedu su još dvije prijateljske utakmice koje će Voloderu poslužiti kao generalka uoči Požege.

Što se tiče igračkog kadra, Mursa je zadržala ekipu od prošle sezone, otišla je samo Ida Bugarić, no vratila se Grbeša, a novo lice među Osječankama je Barbara Horvat koja je igrala u Požegi. Spominjala su se još neka pojačanja, ali za sada je sve ostalo samo na riječima.

- Grbeša nam se nije još priključila, rješava privatne obveze, a ono što je pokazala Horvat u prijateljskim utakmicama trebala bi nam biti pojačanje. Igra na poziciji centra i s njom bi Mursa trebala dobiti kvalitetu više. Kada je prvenstvo u pitanju nisam pesimističan, dapače, naš cilj je ponovno izboriti Ligu za prvaka - zaključuje Voloder. I. Liović

Najčitanije iz rubrike