Sport
IPAK USPJEŠNA SEZONA KOŠARKAŠICA MURSE

Voloder: Ova ekipa ima
potencijal i za A-1 ligu
Objavljeno 23. svibnja, 2012.
U Ligi za prvaka ostvarili smo tri pobjede, a mogli smo još koju

Košarkašice Murse su nastupom u doigravanju za prvaka A-2 lige završile sezonu. Nisu otišle u viši rang natjecanja, ali to se od njih nije ni očekivalo.

Nakon regularnog dijela A-2 lige, skupina “sjeveroistok”, Osječanke su igrale još deset utakmica u Ligi za prvaka gdje su s tri pobjede i sedam poraza završile na četvrtom mjestu. Iza Raguse, Trešnjevke i Pešćenice.

- Zadovoljan sam kako je sezona završila. Doduše, u Ligi za prvaka ostvarili smo tri pobjede, a mogli smo još koju. Da je bilo samo malo više iskustva i koncentracije, doigravanje smo mogli okončati s polovičnim uspjehom, pet pobjeda i pet poraza - kaže Damir Voloder, poznato slavonsko košarkaško trenersko ime, koji je usred sezone sjeo na klupu “mursašica”. Prvi put u karijeri preuzeo je treniranje ženskog sastava, u početku nije bilo lako, ali kako je sezona odmicala, obje strane su se priviknule. I djevojke na njegov sistem rada, ali i on na treniranje ženskog sastava.

- U početku mi je smetalo što nisu više “grizle”, možda sam u nekim situacijama bio i prestrog, ali svakim treningom smo se sve više upoznavali i problema je bilo sve manje. Dobra je ovo ekipa, igranjem Lige za prvaka dobili smo bonus od deset jakih utakmica u kojima su djevojke stekle golemo iskustvo, vidjele su gdje su u usporedbi s dobrim ekipama.

I gdje su?

- Pa Mursa je mlada, nedostaje iskustva, ali ima potencijala. Uostalom, naše tri-četiri igračice su pokazale kako se mogu nositi s jednom Ragusom ili Trešnjevkom koje imaju prvoligaške košarkašice.

Plus i minus Murse?

- Plus je zajedništvo, sve su domaće djevojke, mlade su, imaju prostora za napredak. Minus? Neiskustvo i manjak igračica na važnim mjestima. Tu mislim na jednu visoku igračicu, ali još više na playa. Mursi je neophodan dobar razigravač.

Hoće li se u dogledno vrijeme u Osijeku gledati i ženska prvoligaška košarka?

- Možda, ali o tome mnogo toga ovisi. Mursa ima dobre temelje, spremna je napraviti iskorak više, ali za to nam trebaju, kao što sam spomenuo, još bar dvije kvalitetne igračice.

Voloderova budućnost u Mursi?

- Uskoro ću razgovarati s Upravom kluba, predočiti joj svoje zamisli, pa ako se slaže, mogao bih ostati, zašto ne? Sve ovisi o tome kako će gledati na moje ambicije, a one su jasne - želim s ovom ekipom napraviti korak naprijed - dodaje Voloder. Jasno, taj korak naprijed je A-1 liga! I. Liović

Mursa ima dobre temelje, djevojke su mlade, mogu napredovati. Mogu se nositi i s prvoligaškim igračicama, kaže trener

Možda ste propustili...

ZAVRŠNICA RUKOMETNOG KUPA HRVATSKE

Spačva: Final four je nagrada za sve

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Derbi u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike