Sport
KOŠARKAŠICE MURSE PRIPREMAJU SE ZA NOVO PRVENSTVO A-2 LIGE

Ove sezone može se napraviti i taj iskorak prema višem rangu
Objavljeno 26. rujna, 2012.

Košarkašice Murse prije 15-ak dana počele su pripreme za novu sezonu A-2 hrvatske lige, koja starta 3. studenoga. Trener Damir Voloder na dispoziciji ima ekipu koja je boje osječkog košarkaškog ligaša branila i prošlih sezona, no na treninzima su i neka nova lica.

Došla je jedna djevojka iz Varaždina, bek Jelena Novak, tu je i Našičanka Barbara Horvat, nekadašnja igračica Požege, a među “mursašicama” je ponovno Jelena Grbeša. Ona je i prošle sezone bila neko vrijeme pod Voloderovom paskom, ali je zbog fakultetskih obveza otišla u Zadar, no kako je studiranje prebacila u Osijek, vratila se i u Mursu.

- Pripreme smo počeli nešto kasnije, čekali smo da djevojke obave maturalne ekskurzije, fakultetske obveze, kao i da se Karmen Čičić vratiti iz Rumunjske, gdje je bila s juniorskom reprezentacijom Hrvatske. No, do početka prvenstva ima još više od mjesec dana, imamo dovoljno vremena za dobru pripremu - kaže trener Voloder, koji je djevojkama odmah nametnuo žestok ritam. Radi se dva puta dnevno, treninzi su u prirodi te u dvorani i teretani.

Mursa još nije dogovorila igranje prijateljskih susreta, ali Voloder kaže da će u provjere krenuti od početka listopada.

Prvoligaška ženska košarka već se nekoliko godina ne igra u Osijeku, “mursašice” su prošle sezone izborile nastup u doigravanju za viši rang natjecanja, no nisu napravile iskorak prema višem rangu. Kakve su ambicije u nadolazećoj sezoni?

- Pa, ambicije su uvijek visoke. Želimo biti kao i prošle sezone ili još i bolji. Cilj je doigravanje za prvaka i pokušaj ulaska u A-1 ligu - najavljuje trener. U nastavku dodaje:

- Godinu smo stariji i iskusniji, djevojke su u doigravanju za prvaka okusile igranje jačih utakmica nego što su one u regularnom dijelu A-2 lige, sve bi to moglo pomoći da se Mursa vrati u prvoligaško jato.

Voloder najavljuje i da će klub do početka prvenstva pokušati dovesti još jednu-dvije igračice.

Na kojoj poziciji?

- Nekog tko može istodobno dobro igrati i na “jedinici” i na “dvojci”. No, važno je i da to bude iskusna igračica, koja bi u našu mladu ekipu unijela dodatnu sigurnost - kaže Voloder. Trener osječkog sastava vrlo je optimističan tip kad vjeruje da će naći upravo ono što klub traži. Znamo da je Voloder u igračkim danima bio odličan organizator igre, sjajnog šuta, ali teško je u hrvatskoj ženskoj košarci naći igračicu koja istodobno može dobro obavljati ulogu playa i šutera. Ako ih i ima, sumnjamo da ju Mursa može platiti... I. Liović

Damir Voloder

trener Murse

Do početka prvenstva ima još više od mjesec dana, imamo dovoljno vremena za dobru pripremu

Možda ste propustili...

RALF SCHUMACHER: RED BULL ĆE NESTATI U PROSJEČNOSTI

Odlazak Adriana Neweya pokrenut će lavinu

MURSAŠI IZJEDNAČILI FINALNU SERIJU

Prekinuli niz prvaka i poslali jasnu poruku

Najčitanije iz rubrike