Osijek
UPRAVNO VIJEĆE KLINIČKE BOLNICE OSIJEK STAVILO MANDATE NA RASPOLAGANJE

Dr. Branko Radanović na čelu KBC-a?
Objavljeno 3. veljače, 2012.
Premda je aktualni sastav Upravnog vijeća Kliničke bolnice Osijek dao svoje mandate na raspolaganje, pitanje smjena upravnih vijeća svih bolnica u Hrvatskoj kojima upravlja država (pa tako i osječke) rješavat će se tek krajem veljače, a kandidati za nove čelne ljude već su više-manje poznati.
U Upravnom vijeću KBC-a trenutačno su: predsjednik Tugomir Kuduz, inače i predsjednik osječkog HDZ-a, te četvero iz liječničke struke: dr. Darko Vrtarić (također HDZ), dr. Aleksandar Včev, dr. Goran Kondža i dr. Leticija Drndić-Antolić, koja je ujedno i šefica Radničkog vijeća. "Budući da smo svjesni kako svaka nova vlast bira svoje ljude, mi smo dali svoje mandate na raspolaganje i očekujemo da ćemo uskoro biti smijenjeni. To je realna situacija", naglašava Kuduz. Ime njegova nasljednika ili nasljednice još nije poznato, jedino je izvjesno kako donedavna glavna kandidatkinja Biljana Borzan (liječnica, saborska zastupnica, članica Predsjedništva i šefica osječkog SDP-a) više nije "u igri".
Prvi potez budućeg Upravnog vijeća bit će svakako smjena ravnatelja KBC-a Osijek, dr. Željka Vranješa, koji se na tom mjestu nalazi pet i pol godina, njegova zamjenika, dr. Tončija Miševića (obojica članovi HDZ-a) i drugih pomoćnika. Među četiri kandidata koji su se spominjali u proteklih mjesec dana - dr. Bruno Splavski, aktualni pročelnik Odjela za neurokirurgiju, dr. Jozo Kristek, pročelnik Odjela za torakalnu kirurgiju, zatim dr. Sven Kurbel, koji je do 2008. godine vodio Odjel za onkologiju i radioterapiju, te dr. Branko Radanović s Klinike za neurologiju - iskristalizirala su se dva imena. "Splavski i Radanović su članovi SDP-a i birat će se između njih. Sve će se znati ubrzo", tvrdi naš izvor blizak KBC-u Osijek.

Tomislav LEVAK

bit će neugodnih iznenađenja!
"Nitko iz SDP-a zapravo ne želi uzimati u ruke tako 'vruć krumpir' kao što je osječka bolnica. Nakupilo se tu doista svega proteklih godina, poput 360 milijuna kuna duga, oko 200 nedavno naglo zaposlenih i mnogo toga što će neugodno iznenaditi onoga tko dođe na to mjesto. Slično je i u drugim hrvatskim liječničkim ustanovama. Zato vladajuća Kukuriku koalicija još uvijek nije razriješila upravna vijeća. Mogućim kandidatima zanimljivije su neke druge ustanove za nadzorne odbore ili upravna vijeća, poput Studentskog centra ili nekoga državnoga zavoda", uvjerava nas jedan dobro upućeni izvor iz osječke liječničke struke.

Možda ste propustili...

DAN SVETOG FLORIJANA OBILJEŽEN NA TRGU ANTE STARČEVIĆA

Dario (7): Ne bojim se vatre. Zanimljivo ju je gasiti i voziti ogroman stroj

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

NA NOVOM JE DONJOGRADSKOM ŠETALIŠTU I OBALOUTVRDI

Sada se “hvata prva boja”

Najčitanije iz rubrike