Kultura
DOM HDLU-A

Otvoren je 37. Salon mladih - “Pao sat u bunar”
Objavljeno 26. travnja, 2024.
U Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) otvoren je 37. Salon mladih, najveća izložba mladih umjetnika do 35 godina, čija je središnja izložba naslovljena “Pao sat u bunar”. Trideset jedan umjetnik i umjetnica posljednjih su godinu dana radili na izložbi, istaknuo je kustos izložbe Lovro Japundžić prilikom otvorenja.

- Ovo je pokušaj povezivanja svih radova pod krovnom temom vremena i odbacivanje stroge retorike upravljanja vremenom. Naziv izložbe dolazi od igre “Care, care gospodare”. “Kad car u igri igračima kaže: ‘Pao sat u bunar’, igrači se vraćaju na početak”, objasnio je Japundžić.

Ovogodišnje izdanje posebno je jer se Salon “dodatno pomladio i osvježio”, istaknula je ravnateljica Hrvatskoga društva likovnih umjetnika Ivana Andabaka.

- Ova je izložba jedan od posljednjih projekata u Meštrovićevu paviljonu prije obnove, koja će započeti u srpnju. Nadamo se za dvije godine doći u novi, osuvremenjeni prostor - poručio je predsjednik HDLU-a Tomislav Buntak.

Izložbu financiraju Ministarstvo kulture i medija, Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba kao i europski fondovi. H
Najčitanije iz rubrike