Regija
RIBLJI SPECIJALITETI I DOBRO DRUŠTVO

Fišijada na Veliki petak
Objavljeno 29. ožujka, 2024.
ZDENCI



U organizaciji Športskog ribolovnog društva Linjak i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Zdenci te pod pokroviteljstvom Općine, u središtu Zdenaca održana je tradicionalna, sedma Fišijada na Veliki petak. Ta je fišijada posebna ponajprije po tome što nije natjecateljska, nego je glavni cilj druženje i uživanje u slavonskim delicijama - fiš-paprikašu, koji se krčkao u desetak kotlića, i šaranu na rašljama, a bilo je i ribe pržene na ulju, koju su tradicionalno pripremali članovi Športskog ribolovnog kluba Križnica iz Pitomače. Manifestaciju su dolaskom uveličali župan VPŽ-a Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement te saborski zastupnici Vesna Bedeković i Josip Đakić.

- Drago mi je da smo i ove godine uspjeli pripremiti ovu manifestaciju, koja je ponovno okupila mnoštvo ljudi iz svih okolnih mjesta te mnoštvo Zdenčana. Riba je sama po sebi prepoznatljivost naše općine jer na našem području imamo 800 hektara ribnjaka, što nema nijedna općina u županiji. Imamo vrhunske majstore u pripremanju fiš-paprikaša, a naši su ribolovci među najboljima majstorima pripreme šarana s rašlji rekao bih u ovom dijelu Hrvatske. Hvala ŠRD-u Linjak i Udruzi branitelja na organizaciji te posebno hvala našim dužnosnicima koji su uveličali Fišijadu – rekao je načelnik Općine Zdenci Tomislav Durmić.

- Riba je jedna od velikih prepoznatljivosti cijele županije, a posebno područja uz rijeku Dravu te ovog dijela koji je prebogat ribnjacima i u kojem se rade vrhunske riblje delicije, i ovo je veliki korak da pokažemo to bogatstvo koje nam je Bogom dano – rekao je župan Igor Andrović.

Iz središta Zdenaca prepunog ljudi, uz neodoljive mirise slavonskog “riječnog” jelovnika, svima je upućena najljepša uskrsna čestitka. V.G.
Dužnosnici obišli općinske investicije
 
 
Visoki dužnosnici u pratnji načelnika Durmića obišli su općinska radilišta, a predstavljeni su im i završeni radovi. Načelnik im je predstavio radove na uređenju pročelja, odnosno energetsku obnovu Doma kulture u Zdencima, zatim novouređeni i otvoreni ribički dom za potrebe Športskog ribolovnog društva Linjak, te je prezentirao obavljene zahvate na tablama ribnjaka ŠRD-a. Posjetili su i uređeni društveni dom u Slavonskim Barama te igralište Jelsin Nogometnog kluba Sloga, na kojemu je postavljena nova ograda i kućica za igrače.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike