Regija
U IŠČEKIVANJU VELIKOG TJEDNA, NA TRGU ISPRED KATEDRALE

Euro za svijeću za križni put
za dva bračna savjetovališta
Objavljeno 19. ožujka, 2024.
ĐAKOVO - U iščekivanju Velikog tjedna, u petak, 22. ožujka, na tzv. Žalosni petak, u 20 je sati na trgu ispred katedrale križni put sa svijećama.

Križni put sa svijećama je uz sudjelovanje obiju đakovačkih župa, Svih svetih i Dobrog Pastira, te Sjemeništa i Samostana milosrdnih sestara Sv. Križa. Za tu prigodu u Župi Svih svetih preporučili su nabavu posebnih manjih ukrasnih svijeća ili lampiona, a prilog za njih, od jednog eura, ići će za djelovanje Bračno-obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije u Osijeku i Slavonskom Brodu. Savjetovališta pomažu supružnicima u kriznim situacijama, djeci koja trpe teškoće u obitelji itd. Savjetovališta upravo pozivaju na Obiteljske večeri, na online predavanje "Ljubav u zrelim godinama i izazovi samaca", u srijedu, 20. ožujka, u 20 sati.

Svijeće i lampione ispred Župe ponudit će suradnici, a mogu se koristiti te večeri, za vazmeno bdjenje ili uskrsnu košaricu i stol.

- Potičemo prvopričesnike i krizmanike s roditeljima, drugu djecu s roditeljima, suradničke i druge skupine u župi da – kao i prijašnjih godina - uzmu aktivnoga udjela po rasporedu koji su dobili ili će dobiti. Pozivamo sve vas župljane da se pridružite i ponesete lampione ili svijeće - poziv je župnika Župe Svih svetih - Đakovo 1, preč. Ivana Lenića, na križni put sa svijećama na trgu ispred katedrale. Na Žalosni petak, uoči kržnog puta na trgu, nešto je drukčiji večernji raspored u katedrali, pa se u 18 sati mole žalosna otajstva krunice, nakon čega slijedi misa s posljednjom korizmenom propovijedi, koju vodi vlč. dr. Josip Bošnjaković, profesor na KBF-u u Đakovu.

U utorak, 19. ožujka, svetkovina je sv. Josipa, zaručnika BDM, zaštitnika obitelji i domovine. Svete mise s pobožnošću sv. Josipu su u katedrali po blagdanskom rasporedu - u 7.30 i 9 sati te večernja u 18.30. Večernjoj misi prethodi redovito križni put u 17.45. U samostanskoj crkvi blagdanska misa je u 7 sati, u 16.30 počinje pobožnost trinaest utoraka sv. Antunu, a u 17 sati je križni put.

U nedjelju, 24. ožujka, Cvjetnica je, Nedjelja muke Gospodnje, početak Velikog tjedna Kristove muke, smrti i uskrsnuća. Mise s blagoslovom grančica i čitanjem/pjevanjem muke Gospodnje u katedrali i samostanskoj crkvi su redovito.

- Podržimo akciju Udruge sv. Vinka i uzimanjem maslinovih grančica od njezinih suradnika pred katedralom podržimo uskrsnu akciju za potrebite. Milostinja Cvjetnice ide za uzdržavanje svetih mjesta Isusove domovine - pozvao je Lenić.

Na Cvjetnicu je u samostanskoj crkvi 24-satno klanjanje pred Presvetim, nakon mise u 17 sati, i traje cijeli dan Velikoga ponedjeljka, do 18 sati. Suzana Župan
Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

U ČAST KULTURNOM VELIKANU

Otkrivena je bista Isidoru Kršnjavom

Najčitanije iz rubrike