Osijek
RADIONICA I IZLOŽBA U ČEPINSKOJ KNJIŽNICI

Ukrašavanje pisanica tehnikom grebanja i bušenja
Objavljeno 16. ožujka, 2024.
U Knjižnici Centra za kulturu Čepin u ponedjeljak, 18. ožujka, u 17.30 održat će se radionica ukrašavanja pisanica tradicionalnom tehnikom grebanja i bušenja. Radionicu će voditi Marija Anđelić, mještanka Čepina. Prijave su moguće osobno u knjižnici, na telefon 381-307, na e-adresu marija.cacic@czk-cepin.hr ili u inbox na FB stranici Knjiznica.Cepin.

Sav je potreban pribor osiguran, potrebno je imati slobodnog vremena i dobre volje. Nakon radionice u knjižnici će biti postavljena izložba pisanica do Mladog Uskrsa, ili Bijele nedjelje, odnosno 7. travnja.

- Marija Anđelić radni je vijek provela kao medicinska sestra na osječkoj Psihijatriji, kao grupni terapeut. Dvije je godine umirovljenica, ali ne miruje. Još je u djetinjstvu s majkom ukrašavala pisanice, a na poslu se, u nedostatku sredstava za radnu terapiju, dosjetila njihove izrade. Kao umirovljenica je intenzivirala hobije, pa hekla, štrika, šije, čita, njeguje cvijeće, vrtlari, putuje, pleše... - kaže voditeljica knjižnice Marija Čačić. D.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike