Osijek
GRAD TRAŽI IZVOĐAČA RADOVA

Nakupljanje vode kod novog
stadiona riješit će se uskoro
Objavljeno 13. ožujka, 2024.
“Kada su već teški kamioni i zemlja bili tu blizu nas, mogli su riješiti i naš problem." Tim su nam se riječima javili stanovnici Strossmayerove ulice čiji su vrtovi odmah prekoputa Opus Arene. Na tom je preostalom zelenom pojasu, naime, depresija, koju svako malo ispunjava voda, koja nakon toga postaje stajaćica.

Tako je bilo i prije, dok je na tom potezu bila šuma. Tada je taj dio bio manje-više neprohodan, pa i stalno leglo komaraca.

“No sada, kada smo urbanizirani, samo je taj jedan uski pojas ostao ‘divlji‘, a on zbog svoje konfiguracije ne pruža lijepu sliku oko novog stadiona. O tome da je potencijalno leglo gradskih komaraca da i ne pričamo", navodi se u poruci poslanoj Glasovoj redakciji.

Kako je to javna površina, upit smo poslali u gradsku upravu, odakle odgovaraju kako su i oni upoznati s ovom situacijom.

“Svjesni smo neugodnosti koju zadržavanje vode nasuprot novoga stadiona stvara za stanovnike Strossmayerove ulice i okolice, kao i za izgled tog prostora. Službe Grada Osijeka i Vodovoda u suradnji pronašle su optimalno tehničko rješenje za sanaciju tog područja. U tijeku je izbor izvođača radova, koji bi trebali započeti raditi u najkraćem mogućem roku. Ovim će se radovima osigurati odvodnja vode, čime će se poboljšati kvaliteta života građana, kao i vizura prostora", odgovaraju iz gradske administracije.

Kako u neposrednoj blizini ove lokacije nastaje i novo zdanje - zgrada I. gimnazije, čije arhitektonsko rješenje sadrži i mali javni trg, bilo bi posve uredu urediti i ovaj zapušteni kutak na Pampasu. D. Kuštro
Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

GALA SVEČANOŠĆU ZAVRŠILA 10. KREATIVNA RIZNICA

Svi smo mi revolucionari!

Najčitanije iz rubrike