Regija
GLAZBENA ŠKOLA MILKA KELEMENA

Na Viva la musica stotinjak izvođača
Objavljeno 30. svibnja, 2023.
SLATINA - Glazbena škola Milka Kelemena još prije dvije godine osmislila je projekt kome su učenici škole dali naziv Viva la musica, ali koji zbog pandemije koronavirusa nije realiziran. Riječ je o velikom koncertu učenika i učitelja na kome će biti objedinjeni svi ansambli koji djeluju u matičnoj školi u Slatini i Područnom odjelu u Orahovici. Tako škola želi predstaviti građanstvu svoje djelovanje i mogućnosti koje nudi, ali i animirati buduće učenike za upis.To je također dobar način upoznavanja, približavanja i druženja učenika matične i područnih škola, a socijalizaciji će pridonijeti i zajedničko muziciranje učenika i njihovih profesora.

– Velika je stvar objediniti nastup stotinjak izvođača, a potrebno je i vrijeme da se program uvježba. Tri mjeseca trajale su probe i nadam se da će Viva la misica predstavljati užitak građanima, ali i motivaciju učenicima i učiteljima za daljnji rad. Ovo radimo prvi put i vjerujem da ćemo svake dvije godine ovako izaći iz školskih zgrada i predstaviti se javnosti – rekao je ravnatelj škole Antonio Brzica.

Koncert Viva la musica osmislili su učitelji Glazbene škole Milka Kelemena, a nastupit će učenički komorni ansambli koji djeluju u školi i koji su sudjelovali na određenim natjecanjima (tamburaški, gitaristički, harmonikaški) te komorni ansambl učitelja, a dvije skladbe izvest će svi izvođači zajedno. Prvi put u velikom orkestru i zboru zajedno će muzicirati čak stotinjak izvođača. Koncert će biti održan 1. lipnja u Gradskom parku u Orahovici, 2. lipnja na Trgu sv. Josipa uz gradsku fontanu u Slatini, a 5. lipnja na Trgu Gospe Voćinske u Voćinu.

Uprojektu Viva la musica sudjeluju učenici iz matične škole u Slatini i Područnog odjela u Orahovici, a već u sljedećem programu sudjelovat će i učenici iz Područnog odjela u Voćinu, koji je otvoren 2021. godine, jer učenici glazbenih škola tek od trećeg razreda pohađaju skupno muziciranje. P.Ž.
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike