TvObzor
THE SPLITTERS: ROLE FILMOVA

Pjesme o ljubavi inspirirane americanom
Objavljeno 26. svibnja, 2023.

Jedan od najboljih bendova splitskog novog vala, The Splitters, objavili su dugoočekivani novi studijski album "Role filmova". Album se ekskluzivno može poslušati na svim streaming platformama, a uskoro će se u prodaji naći i fizičko izdanje.



"Role filmova", "Barbara", "Nitko kao mi", samo su neki od poznatih singlova koji su svoje mjesto našli na albumu uz ranije neobjavljene pjesme, a kojima su dodali i tri bonus trake - one kojima su se posljednjih mjeseci predstavili publici na festivalima. Pjesme "Svjetlost" te "Izgubljeni grad" izveli su na ovogodišnjem i prošlogodišnjem Zagrebačkom festivalu, a na albumu se nalazi i "Lost and Found" s kojom su oduševili na Dori, zauzeli visoko četvrto mjesto i pokazali se kao najveće iznenađenje ovogodišnjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije. Pjesmu "Lost and Found" je prepoznao jedan od najutjecajnijih ljudi na eurovizijskoj sceni, jedan od glavnih urednika cijenjenog portala Wiwibloggs.com, Deban Aderemi, koji je za nju rekao da "zvuči kao nešto što bi pjevao David Bowie". Četvorka iz benda The Splitters, koja je prije godinu i pol snimala u legendarnom Abbey Road Studios u Londonu, kaže da je pjesma "Lost and Found" hommage univerzalnim vrijednostima i ljubavi koje su se prenosile kroz glazbu desetljećima.

Zvuk ovog sjajnog benda je pravo osvježenje na hrvatskoj rock sceni, sa slikovitim ljubavnim pjesmama inspiriranima americanom. Album “Role filmova” je miksao i masterirao Goran Martinac u Croatia Records Studiju, osim bonus pjesama za koje je zaslužan Marko Mihaljević, te Geoff Pesche koji je odradio mastering za “Lost and Found”. Likovno oblikovanje covera, kao i cijelog albuma potpisuje Darko Kujundžić, dok je naslovna fotografija djelo Marite Bulimbašić. The Splitters su svoj novi album koncertno predstavili zagrebačkoj publici u klubu Sax! prošlog vikenda.
Tanja Kvorka
Dva para braće u bendu The Splitters su: Josip Senta (vokal i bas gitara), Petar Senta (gitara, prateći vokal), Marko Komić (solo gitara) i Antonio Komić (bubnjevi). Pjevanje na engleskom jeziku im leži, ali to nije slučajnost jer su s engleskim jezikom “na ti” od početka svoje karijere kad su objavili album “Love Sucks” 2018., drugi album “Izvedi me van”, objavljen je 2020.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike