Regija
NADOMAK REKORDNOJ BROJCI

Đakovo se približava
500. turističkoj postelji
Objavljeno 22. studenog, 2022.
U ovoj godini otvoreno još šest novih smještajnih objekata, čime se samo nastavlja kontinuirani porast njihova broja
ĐAKOVO - U Turističkoj zajednici grada Đakova ne kriju zadovoljstvo proteklom godinom. S obzirom na dvije pandemijske godine i otežane uvjete rada u smislu organizacije manifestacija, ograničeno kretanje turista i ostale nepovoljne uvjete izazvane pandemijom, destinacija je pokazala veliku stabilnost u tim izazovnim godinama. Posebno raduje podatak da se Đakovo bliži 500. turističkoj postelji.

U 2022. godini na destinaciji je nastavljen rast broja novih smještajnih kapaciteta. K tome, ostvarile su se znatne potpore na projektima, pristupilo se razvoju cikloturizma i ostalih outdoor proizvoda te izradi nove mrežne stranice, a turistički promet bliži se brojci ostvarenih turističkih noćenja iz rekordne 2019. godine.

- U ovoj godini otvoreno je ukupno šest novih smještajnih objekata te se Đakovo bliži brojci od rekordnih 500 kreveta. Nadalje, Zajednica je ostvarila rekordnu potporu na projektima od Hrvatske turističke zajednice, i to Đakovački vezovi - 270.000 kuna, što je dosad najveća ostvarena potpora, potom Đakovo Craft Beer festival - 57.600 kuna, Virtualna šetnja - 9495 kuna te Kreiranje foto i videomaterijala - ciklo i outdoor (u suradnji s općinama Đakovštine kroz Fond za udružene turističke zajednice) - 17.600 kuna. Ukupno je to iznos od 354.695 kuna - kaže direktorica TZ-a grada Đakova Marija Burek.

Kada je riječ o cikloturizmu i outdoor proizvodima u 2022. kroz potporu se izradio foto i videomaterijal za novu web-stranicu Zajednice sa svrhom privlačenja pozornosti krajnjih potrošača (turista) i promocije destinacije kao jedinstvene i na tržištu konkurentne za navedene aktivnosti. Na području destinacije i Đakovštine održana su i mnoga atraktivna sportska događanja, od KUP-a Borovik, Triatlona Borovik, Borovik Traila, Đakovo Volleya 2022., Ghetto Footballa, Streetballa Đakovo, Enzita noćnog cenera u Strizivojni najdužom ulicom u Hrvatskoj, Motocross utrke u Viškovcima, a kao kruna završetka sportskih događanja u ovoj godini slijedi Đakovačka božićna utrka, koja iz godine u godinu izaziva sve veći interes sudionika.

Burek najavljuje kako bi za nekoliko dana u funkciji trebala biti nova mrežna stranica destinacije.

- Trenutačno traju pripreme i organizacija programa Advent u Đakovu za sve sugrađanke, sugrađane i posjetitelje te vjerujemo kako ćemo svi opet uživati u najljepšem Adventu podno katedrale svetog Petra - najavljuje direktorica TZGĐ-a Marija Burek prosinačko blagdansko ozračje u gradu i na njegovom središnjem trgu, podno zvonika Strossmayerove prvostolnice.

Suzana Župan
Krevete uvelike "rezervira" i Bal lipicanaca
- Kada je riječ o ostvarenim noćenjima na području destinacije, dosad je bilo 17.495 noćenja, što je u usporedbi s istim razdobljem rekordne 2019. ostvarena razina od 93,22 % prometa te vjerujemo da će godina završiti na razini 2019., što je odličan uspjeh. Zasigurno će tome pridonijeti i održavanje Božićnog bala lipicanaca, 10. prosinca, nakon dvije godine koronastanke te je već sada rezerviranost smještajnih kapaciteta na području destinacije za navedeni termin velika - kaže Burek.

Marija Burek,

direktorica TZ-a grada Đakova

Zajednica je ostvarila rekordnu potporu na projektima od Hrvatske turističke zajednice za Đakovačke vezove i drugo, a ukupno je riječ o iznosu nešto većem od 354.690 kuna.

Najčitanije iz rubrike