TvObzor
RADNJA JE SMJEŠTENA U 1953., U ENGLESKU GROFOVIJU CAMBRIDGESHIRE

Uzbudljiva i šarmantna serija “Grantchester” premijerno na kanalu Epic Drama
Objavljeno 30. rujna, 2022.

Ovoga listopada, dok su dani sve kraći, a temperature sve niže, gledatelji programa Epic Drama mogu se zagrijati uz seriju “Grantchester”. U glavnim su ulogama James Norton (“Smrt stiže u Pemberley”) i Robson Green (“Reckless”), a radnja dramske serije smještena je u 1953. godinu, u predivnu englesku grofoviju Cambridgeshire.



Hvaljena serija snimljena je u stvarnom engleskom seocetu Grantchesteru. Adaptirana po romanu “Sidney Chambers and the Shadow of Death” Jamesa Runcieja, šestodjelna serija bavi se životom Sidneyja Chambersa, karizmatičnog i šarmantnog svećenika koji se pretvara u istražitelja nakon što u sumnjivim okolnostima premine jedan njegov župljanin. Premijeru serije “Grantchester” gledajte na kanalu Epic Drama, ekskluzivno u srednjoj i istočnoj Europi, od srijede, 5. listopada, u 21 sat.

Norton tumači ulogu Sidneyja Chambersa, dok mu se Green pridružuje kao iskreni i prezaposleni policijski inspektor Geordie Keating. Sidneyjeva neočekivana suradnja s osornim, praktičnim Geordiejem od središnje je važnosti za Grantchester. Geordiejev metodični pristup policijskom poslu nadopunjuje se sa Sidneyjevim intuitivnim tehnikama izvlačenja informacija iz svjedoka i osumnjičenika. Odlično surađuju i razvijaju prijateljstvo, a svaki od njih nudi svoj pogled na zločine koje rješavaju.

Sidney je visok i privlačan muškarac koji voli toplo pivo i vrući jazz, a ujedno je i samozatajan, druželjubiv i istinski romantičar. Savjesno obavlja svoje župne dužnosti u Crkvi sv. Andrije i sv. Marije te ima snažan utjecaj na svoje župljane koji poštuju njegova jedinstvena moralna načela i smisao za humor. Sidney misli sve najbolje o ljudima, no intuitivno postavlja prava pitanja koja često dovode do neočekivanih otkrića. Progone ga noćne more i sjećanja na vrijeme koje je proveo služeći u Škotskoj gardi. Moralni je kompas serije i želi ispraviti pogreške iz prošlosti - “ne možemo izbrisati svoju prošlost, koliko god pokušavali, umjesto toga, moramo je sa sobom ponijeti u budućnost”.

Morven Christie tumači ulogu predivne nasljednice Amande Kendall, čija ljubav prema Sidneyju, iako obostrana, nema budućnosti, budući da njezin otac želi da se uda za aristokratskog udvarača. Tessa Peake-Jones igra Sidneyjevu domaćicu, neslomljivu gđu Maguire, koja ga čvrsto drži s dvije noge na zemlji i daje sve od sebe kako bi njegov kaotični župni dvor izgledao uredno i pristojno. Društvo mu pravi i Dickens, predivno mladunče crnog labradora. Kacey Ainsworth glumi Geordiejevu voljenu suprugu Cathy, zaposlenu majku troje djece, s četvrtim na putu. Sidneyjeva brkatog kapelana Leonarda Fincha utjelovljuje Al Weaver, dok prelijepu udovicu svijetle puti Hildegard Staunton tumači njemačka glumica Pheline Roggan. U glavnoj su glumačkoj postavi i Fiona Button kao Sidneyjeva sestra Jennifer Chambers, Ukweli Roach kao Jenniferin dečko Johnny Johnson, Tom Austen kao Guy Hopkins i Pip Torrens kao Amandin otac Sir Edward Kendall.

Prvu sezonu “Grantchestera” na kanalu Epic Drama premijerno pratite od 5. listopada, dok druga sezona slijedi nešto kasnije ovoga mjeseca, točnije 26. listopada. D. Miklić
Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike