Osijek
VOZAČI, PAZITE NA MALIŠANE

Nije važno do cilja doći brzo, nego sigurno
Objavljeno 23. rujna, 2022.
Potrebno je produžiti svijest da je s početkom školske godine puno više sudionika u prometu

Trg Ante Starčevića u petak je poslužio kao poligon na kojem su učenici četvrtih razreda iz četiri gradske osnovne škole imali priliku na zabavan način učiti o sigurnom sudjelovanju u prometu.



Riječ je o 22. akciji Sigurno do cilja, koju organizira gradska Zajednica tehničke kulture, u suradnji sa svojim županijskim pandanom, Auto-moto klubom Slavonac i Odjelom prevencije Policijske uprave osječko-baranjske.

Učenici osnovih škola Svete Ane, Vladimira Becića, Franje Kežme i Antuna Mihanovića natjecali su se u vožnji autića na daljinsko upravljanje kako bi naučili da nije važno do cilja doći brzo, nego sigurno te kako se na putu od kuće do škole trebaju kretati maksimalno oprezno.


- Do sada je ova akcija bila organizirana prvog dana školske godine, međutim, posljednje tri ili četiri godine pomaknuli smo ju za tjedan ili dva kako bismo produžili svijest vozača i djece o tome da početkom školske godine imamo puno više sudionika u prometu koji se možda ne znaju ponašati kako treba, pa i ovom prilikom pozivamo sve vozače da budu maksimalno oprezni, bez obzira na to što više nitko ne priča o prvom danu nastave - kaže Terezija Blekić, voditeljica Centra tehničke kulture Osijek.

Juraj Blažek, učenik 4.a razreda OŠ Antuna Mihanovića, bio je jedan od tri odabrana učenika (najpoštenijim mogućim načinom - brojilicom) iz svoga razreda koja su nestrpljivo čekala početak natjecanja. Dok je upijao posljednje upute kako upravljati autićem na daljinu, upitali smo ga kako će voziti.


- Rekli su nam da nije važno doći brže do cilja, nego što sigurnije, pa ću pokušati odvoziti bez rušenja čunjeva - otkrio nam je Juraj, koji je imao i veliku podršku kolega iz razreda, kao i konkurentski tim iz OŠ Franje Krežme.

- Ne natječemo se, ali smo došle navijati. Ne vjerujemo da će dečki pobijediti, mi bismo to bolje odvozile - “podrška” je koju su od svojih kolegica Hane Stanišić i Nike Lucić dobili natjecatelji iz “Krežme”.

Dodajmo da su ovaj lijepi događaj u osunčanom gradu upotpunili članovi Oldtimer kluba Osijek, čija su povijesna vozila, među kojima se našao i Mercedes s kraja 40-ih godina prošlog stoljeća, plijenila pozornost prolaznika na Trgu Ante Starčevića.

Ivan Alilović
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

Najčitanije iz rubrike