Regija
VIJEĆE BELOG MANASTIRA

Otvara se obilaznica
vrijedna 100 mil. kuna
Objavljeno 20. rujna, 2022.
BELI MANASTIR



Prvi put u prigradskom naselju, Branjinu Vrhu, u tamošnjem novoobnovljenom Domu kulture, održana je sjednica belomanastirskog Gradskog vijeća, deseta u ovom sazivu.

Vijećnici su raspravljali o 18 točaka dnevnog reda, a, među ostalim, govorilo se o programu rada gradskog Savjeta mladih za sljedeću godinu i polugodišnjem izvješću o radu gradonačelnika. Izabrani su suci porotnici za mladež Općinskog i Županijskog suda, članovi Etičkog odbora i Vijeća časti. Izvješće o radu i financijskom poslovanju u prošloj godini podnijeli su predstavnici Baranjske čistoće, Baranjskog vodovoda, Radija Baranja, Stanouprave, Turističke zajednice Grada i Poduzetničkog centra. Gradonačelnik Tomislav Rob potvrdio je kako će biti potpisan sporazuma o prijateljstvu i suradnji između Grada i Općine Grude u Bosni i Hercegovini.

- Za početak, riječ je, prije svega, o rodbinskim i društvenim vezama, a kasnije će se cijela priča preusmjeriti na projekte koji će se ticati Interrega i buduće suradnje grada s Bosnom i Hercegovinom - rekao je Rob.

Komentirao je i natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta, naglasivši kako su većinom dosadašnji najmoprimci dobili površine koje su i dosad obrađivali, pa misli da će svi biti zadovoljni. Najavio je i današnje (srijeda) otvaranje nove belomanastirske obilaznice, projekt vrijedan gotovo 100 milijuna kuna. I. Getto
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike