Magazin
STJEPAN SVIBEN INOVATOR I PODUZETNIK IZ KUTINE

Poduzetnici nisu otok, moraju se povezivati i surađivati
Objavljeno 17. rujna, 2022.

Ovogodišnji Dan poduzetništva Hrvatske održava se 4. listopada u Ogulinu, s nizom gostiju i poslovnom zajednicom “Osjeti Hrvatsku” kako glavnim organizatorom uz grad Ogulin, Turističku zajednicu Ogulina te Pučko otvoreno učilište Ogulin.



Iz svog bogatog poduzetničkog iskustva koje inspirira mnoge na području Hrvatske, ali i izvan nje, predavanje o temi “Moja priča o poduzetništvu!” održat će poduzetnik iz Zaprešića Marin Rogić:

- Poduzetništvo se živi i misli. Radi se o stilu života. Odluci. Jednom kada se ode na taj kolosijek, jedino važno je ostati na njemu. Sve neprilike koje dolaze (a stvarno odlaze) čine nas jačima i spremnijima da kasnije vozimo brže kada pruga postane ravnija. Želim ohrabriti ljude onako kako bih volio da je mene netko ohrabrio. Smjernice će biti na mom putu, ali ne onako da se hvalim, nego da motiviram i potaknem. Mislim da je super da se družimo. Volim Ogulin jer je moja obitelj iz tih krajeva. Znam da se teško uspijeva ako nisi blizu Zagreba ili Rijeke ili Splita. Zato sam dodatno motiviran biti upravo dio ovakvog događaja - naglašava poduzetnik Rogić.

U Ogulin dolazi iz Rijeke kao predavačica o svom iznimno uspješnom brandu “Did u know?” i Nina Valerijev:

- Kao mlada poduzetnica, koja je osmislila proizvode koji povezuju sve gradove u Hrvatskoj, pa čak i ostale države kao što je Slovenija, izuzetno mi je važno sudjelovati na događajima kao što je Dan poduzetništva. U ulozi predavačice prenijet ću sve svoje znanje koje sam stekla što na hrvatskom, što na slovenskom tržištu ostalima, a kao gošća pokušat ću naučiti što više od iskusnijih i uspješnijih poduzetnika. Također vjerujem da će se sklopiti puno novih prijateljstva i poslovnih suradnji s mojim projektom “Did u know?”, kaže Nina Valerijev.

Na Danu poduzetništva sudjeluje i kreativni inovator i marljivi poduzetnik Stjepan Sviben iz Kutine:

- Biti poduzetnik, posebice u izazovnim vremenima kakva su danas, vrlo je zahtjevno, traži izniman angažman resursa u obliku naše energije, znanja, inovacija, vremena i novca, a sve što može smanjiti ta ulaganja, a povećati prinose svakako je dobrodošlo. Zbog toga sudjelujem u manifestaciji Dan poduzetništva u Ogulinu jer će na jednom mjestu biti cijeli niz uspješnih primjera djelovanja na realnom tržištu, a što nam sada posebno treba za našu motivaciju i neodustajanje od poduzetničkih ciljeva. Nadam se da ću i ja nekoga motivirati svojom pričom o uspjehu kroz predavanje na temu: Ugrabi priliku, a što ja jesam inovativnim rješenjima u mojoj branši kada je počela korona. Poduzetnici nisu otok, sami za sebe - moramo se povezivati i surađivati, bez toga nema opstanka, a jedino tako možemo ići naprijed, naglašava poduzetnik Stjepan Sviben. (DJ)
Najčitanije iz rubrike