TvObzor
SNIMLJENA PREMA ISTOIMENOM BESTSELERU JOËLA DICKERA

Misteriozna miniserija “Istina o slučaju Harryja Queberta”
Objavljeno 4. kolovoza, 2022.

Od srijede, 10. kolovoza, Hrvatska radiotelevizija (HRT) na Prvom programu (HRT-HTV1) u 23.30 prikazuje seriju “Istina o slučaju Harryja Queberta” (“The Truth About the Harry Quebert Affair”), snimljenu prema istoimenom bestseleru Joëla Dickera. Priča je to o slavnom književniku kojeg optuže za ubojstvo nakon što na njegovu posjedu pronađu zakopanu djevojčicu.Francuski redatelj Jean-Jacques Annaud, dobitnik Oscara, prvi je put radio za televiziju i režirao sve epizode “Istine o slučaju Harryja Quebertu”, američke misteriozne miniserije od deset epizoda. Serija se može pohvaliti poznatim licima u glavnim ulogama jer tu su Patrick Dempsey (“Uvod u anatomiju”) kao Harry Quebert te Ben Schnetzer, Damon Wayans Jr. i Virginia Madsen.

Dvije godine nakon odlaska iz popularne medicinske serije “Uvod u anatomiju”, McDreamy odnosno glumac Patrick Dempsey vraća se u svijet serija. Njegov povratak obilježava upravo miniserija “Istina o slučaju Harryja Quebertu”, koja je vizualno, dramaturški i žanrovski potpuno drukčija od onoga na što smo se naviknuli. U prvoj epizodi gledamo kako poznatog pisca Harryja (P. Dempsey) optuže za ubojstvo Nole Kellergan (K. Froseth). Njegov bivši student Marcus Goldman (B. Schnetzer) ostavlja sve i seli se u Sommerdale da dokaže nevinost svoga mentora.

Naslovne uloge tumače Patrick Dempsey, Kristine Froseth, Ben Schnetzer, Damon Wayans Jr. i Virginia Madsen, a u seriji igraju i Kurt Fuller, Victoria Clark, Wayne Knight, Don Harvey, Matt Frewer i drugi. Prvu epizodu “Istine o slučaju Harryja Queberta” ne propustite u srijedu, 10. kolovoza, na HTV1 u 23.30. D. M.
Možda ste propustili...

FENOMENALAN USPJEH KOŠARKAŠKE MOMČADI CHICAGO BULLSA

”Posljednji ples” premijerno

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana