Dome slatki dome
MNOGIMA OMILJEN, I TO S RAZLOGOM

Skandinavski stil
Objavljeno 4. kolovoza, 2022.
Skandinavske kuće imaju čist stil koji se temelji na funkcionalnosti, čistim linijama, besprijekornoj izradi i nenametljivoj eleganciji. Velika pozornost poklanja se prirodnom svjetlu i dobroj rasvjeti, a mnoge skandinavske kuće karakteriziraju prigušeni zemljani tonovi i bijela boja, kvalitetni materijali i minimalno korištenje ukrasa.

Bijeli zidovi te hladne sive i plave tkanine definitivno daju pravi ambijent skandinavskog interijera, međutim, često se koristi i vrlo šareni tekstil, raznih uzoraka, za dekorativne dodatke kao što su jastuci, deke, pa i komadi namještaja poput naslonjača i tapete. Pri uređenju interijera u skandinavskom stilu tapete šarenih retrouzoraka vrlo su česte, no najčešće samo na jednom zidu. Tepihe od zida do zida nikada nećete pronaći u sklopu skandinavskog dizajna, a u svim doista skandinavskim interijerima naći ćete drveni, po mogućnosti svijetli, pod u svim sobama, osim u kupaonici. Drveni pod često je obojen u bijelo ili pak od prirodne lakirane borovine.

U skandinavskom dizajnu obvezno je drvo: pokušajte u svoj dom uključiti drvene zidne obloge i stropove kako biste dodali teksturu i toplinu prostoriji. Skandinavski dizajn podrazumijeva čiste linije, od arhitekture pa sve do namještaja. T.K.
Možda ste propustili...

SPREMANJE BICIKLA MOŽE BITI IZAZOV

Na zidu, iza vrata

ISTRAŽIVANJE JE POKAZALO

Pas nanjuši stres iz daha vlasnika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIZAJN: KVALITETA SPAVANJA I RASPOLOŽENJE

Topli je drveni krevet idealan

2

TEST: BISSELL SPOTCLEAN PRO

Uređaj koji odlično čisti sve u domu i u automobilu

3

STANOVANJE: VISOKOTLAČNI ČISTAČI

Priključak M22 spoja na brzu spojnicu D12