Osijek
RADOVI NA VIJENCU IVANA MEŠTROVIĆA

Cesta uz “baterije” nakon 50 godina dobiva novo lice
Objavljeno 25. lipnja, 2022.

Na Vijencu Ivana Meštrovića obnavlja se jedna od cesta, točnije, ona uz višestambene zgrade kolokvijalno nazvane "baterije". Zoran Batnožić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Tvrđa, na čijem se administrativnom području nalazi Vijenac, kaže kako je riječ o potpuno derutnoj cesti, kojoj je popravak bio nužan.


- Cesta je napravljena prije pedesetak godina i stvarno je bilo vrijeme da ju obnovimo i tako pomognemo stanarima tog naselja, posebice stanarima višekatnica kojima je ova cesta pristup domovima – kaže Batnožić.

 

Riječ je o potpunoj rekonstrukciji dijela ceste, skida se sav asfalt, koji je bio izuzetno oštećen i pun rupa, zakrpa i svega ostalog čime se privremeno saniralo stanje kako bi se automobili što je manje moguće oštećivali prilikom prolaska cestom. Međutim, na uskoj i oštećenoj cesti postalo je uistinu nemoguće izbjeći pojedine loše dijelove.

 

- Radovi su od kućnog broja 41 do zadnje zgrade, na kućnom broju 49 Vijenca Ivana Meštrovića, s time što se radi i produžetak do spojne ceste, odnosno do dijela gdje je napravljen novi parking kako bi se povećao broj parkirnih mjesta, kojih na Vijencu posljednjih godina nedostaje. Riječ je o investiciji iz prošle godine, a ta je cesta iz prošlog stoljeća. Napravljena je 70-ih godina prošlog stoljeća i ovo joj je prva rekonstrukcija – objasnio je Batnožić i apelirao na vozače za strpljenje dok traju radovi.

 

Kada završe ovaj posao, dodaje Batnožić, krenut će u ostale projekte. Objašnjava kako je ovu cestu planirano obnoviti lani, no radovi su odgođeni zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.

- Imamo još jednu lijepu novost na području Vijenca - uredili smo i naš spomenik kod sjedišta Gradske četvrti Tvrđa, u "Šopingu", gdje svake godine polažemo vijence na Dan GČ Tvrđa. Oko njega je, naime, Unikom sa svojim timom izuzetno lijepo hortikulturno projektirao i sredio prostor. Slijedi uređenje nogostupa kod drugih zgrada, kod broja 48 i 50, to su ona naša dva nebodera "Žeželja". Imamo plan i za dionicu prema Vukovarskoj ulici, ispred Konzuma ćemo također napraviti lijepu stazu, a imamo još nekih ideja u vezi s parkingom. Riječ je, međutim, o nešto većim investicijama, za koje je potreban dogovor s gradskom upravom - zaključuje predsjednik Vijeća.

D.Pejić

Riječ je o cesti koja je napravljena 70-ih godina prošlog stoljeća i ovo će joj biti prva rekonstrukcija

Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

Najčitanije iz rubrike