Osijek
GODIŠNJA PRODUKCIJA DRAMSKOG STUDIJA

Srednjoškolci dokazali da kazalište “oslobađa”
Objavljeno 18. lipnja, 2022.
Godišnja je produkcija Dramskog studija za srednjoškolce, pod naslovom "Trebam te!", premijerno izvedena u srijedu u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevća.



Voditeljica studija, glumica Areta Ćurković, u emotivnoj je objavi napisala: "Ne mogu vam opisati ponos i zadovoljstvo večerašnje izvedbe predstave ‘Trebam te!‘, divna moja mladosti, volim vas svim srcem! Plakali smo i veliki i mali i mame i tate i svi dragi ljudi, ali kazalište i je u službi da nas ‘oslobađa‘ i nekako ‘čisti‘, uči, tješi, hrabri. Predivno je bilo!"



Ove su se godine dramci srednjoškolci, navodi Tatjana Grganović, voditeljica propagande Dječjeg kazališta, bavili strahovima, frustracijama, čežnjama, zajedništvom, utjehom. Kretali su od zanimljivih i potresnih monoloških formi koje su bile, u konačnici, i oslobađajuće. Neke su na sceni bile prenesene kao fikcija, neke kao tuđa priča, ‘zavaravanje‘ da je svaka sličnost sa stvarnim likovima slučajna. Bavili su se neiscrpnom temom koja ‘boli‘ našu mladost i čini ju nesigurnom, ali je zapravo prkosna u najpozitivnijem smislu te riječi i uvijek hrabra.



U predstavi su igrali: Luna Vukelić, Ian Kukić, Eva Getoš, Dino Matković, Mia Gjurinovac, Klara Uranjek, Bartol Čačić, Lana Mesinger, Ivan Nemet, Noa Devald, Klara Lendić, Lora Zdelar, Laura Vrban, Lucija Gici, Iva Lišnjić, Marija Ćurić, Kim Pavlović, Ivan Azenić, Gabrijela Knežević i Marija Vrček. I.R.G.
Možda ste propustili...

OPREMANJE ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Pomozite osječkoj OŠ Svete Ane

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike