Regija
NA PROSTORU TENISKOG KLUBA ĐAKOVO

Otvorena dva nova teniska igrališta, Županija uložila 315.000 kuna
Objavljeno 27. svibnja, 2022.

ĐAKOVO - U Đakovu je u petak, na prostoru Teniskog kluba Đakovo, a u okviru tradicionalnog Memorijalnog teniskog turnira „Vili Reibli“, u nazočnosti osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, đakovačkog gradonačelnika i saborskog zastupnika Marina Mandarića, predsjednika TK Đakovo Miše Mesića i drugih, upriličeno svečano otvorenje dva nova teniska igrališta.

Projekt obuhvaća postavljanje nove suvremene hard court podloge, rekonstrukciju pripadajuće prilazne staze i ogradu oko igrališta, te postavljanje rasvjete. Kako je pojasnio predsjednik TK Đakovo Mišo Mesić, cilj izgradnje dvaju igrališta stvaranje je što boljih uvjeta za trening i igru naših natjecatelja koji su to svojim sjajnim rezultatima apsolutno zaslužili, te produženje teniske sezone jer se, naglasio je Mesić, na takvoj podlozi može igrati i u zimskim uvjetima.

Cijela je izgradnja financirana putem projekta Osječko-baranjske županije; u ove terene i druge sadržaje ukupno je uložila 315.000,00 kuna.

- Grad Đakovo ima razvijenu tradiciju igranja tenisa, TK Đakovo ima bogatu i dugu tradiciju, djelujući na nizu terena, radeći s mnoštvom djece i, na kraju krajeva, tu sada započinje veterinarski međunarodni turnir. Osječko-baranjska županija je još prije dvije godine sjela s upravom Kluba i vodstvom Grada Đakova i rekla da želi pomoći u realizaciji projekata i to smo i učinili – s 315.000 kuna za izgradnju ovih terena, te dijela rasvjete. Klubu želimo puno uspjeha u radu, puno djece na teniskim terenima, rekao je župan Anušić.

 – Kada god otvarano sportske terene u gradu, to su, tako da kažem, najslađe stvari. Želim zahvaliti Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću što su prepoznali potrebe TK Đakovo i Grada Đakova. Teniski klub Đakovo entuzijazmom i širokom okruženošću lokalne zajednice gura taj sport naprijed. Čestitam upravi kako vode Klub i realiziraju projekte, rekao je Mandarić. S.Ž.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA “SIGURNO U PROMETU 2024.”

Kako voze bicikl i što znaju o prometu pokazalo 40 đaka

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

Najčitanije iz rubrike