Regija
„ZAJEDNO I MUDRO NA PUTU BEZ OVISNOSTI“

Sportski susreti klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske
Objavljeno 24. svibnja, 2022.

SLATINA


Više od 200 liječenih alkoholičara, članova njihovih obitelji i voditelja iz 12 udruga koje se bave alkoholom izazvanim problemima sudjelovalo je proteklog vikenda na Sportskim susretima klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske, koji se provode u sklopu projekta „Zajedno i mudro na putu bez ovisnosti“.


Riječ je o projektu koji se financira bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna, a provodi se u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Slatina i Centrom za socijalnu skrb Slatina. Cilj projekta je unaprjeđenje sustava podrške osobama s problemima ovisnosti, jačanje kapaciteta stručnih i dostručnih djelatnika za rad na problematici ovisnosti te senzibilizacija lokalne zajednice za alkoholom izazvane poremećaje.


Sportski susreti, jedna od aktivnosti projekta, održani su na prostoru MO Vladimira Nazora u Slatini, a Udruženje klubova liječenih alkoholičara Slatina bilo je domaćin predstavnicima srodnih klubova iz Križevaca, Preloga, Svetog Ivana Žabnog, Murskog Središća, Čakovca, Koprivnice, Donje Dubrave, Svete Marije, Varaždina, Bjelovarsko-bilogorske županije, Virovitice i Slatine.


– Projekt „Zajedno i mudro na putu bez ovisnosti“ je pri kraju, provodimo ga već gotovo dvije godine i drago mi je da su ovi sportski susreti njegov sastavni dio. Sretni smo što smo se danas uspjeli susresti i pokazati da nas ima, i da i dalje vrijedno radimo, – istaknula je predsjednica UKLA Slatina Ksenija Vujanović Juras.


Osim okruglog stola o poteškoćama u radu klubova liječenih alkoholičara i razmjene iskustava, liječeni alkoholičari i članovi njihovih obitelji natjecali su se u šest sportskih disciplina: šahu, pikadu, visećoj kuglani, stolnom tenisu, krosu i potezanju užeta. Sveukupni pobjednik susreta je domaćin UKLA Slatina, drugo mjesto je pripalo KLA Križevci, a treće UKLA Virovitica.
Susrete su svojim prvim službenim javnim nastupom uveličale članice mladoga slatinskog rock-sastava Sibnele.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike