Regija
DVD BELJEVINA DOČEKAO GRADNJU GARAŽE

Do kraja godine objekt pod krovom
Objavljeno 24. svibnja, 2022.
BELJEVINA



Nakon nešto više od dvije godine počela je gradnja prijeko potrebne garaže i spremišta za DVD Beljevina. DVD je kupio zemljište, a Općina Đurđenovac isfinancirala projektnu dokumentaciju i ishodila građevinsku dozvolu.

- Zemljište smo kupili vlastitim sredstvima 2019. i u dogovoru s načelnikom krenuli u projektiranje da bi početkom svibnja krenuli u gradnju garaže i spremišta. Ovim putem zahvalio bih načelniku jer je to velika investicija, a vremena su teška. No nadam se da ćemo uspješno realizirati ovu za nas važnu investiciju. Procijenjena vrijednost iznosi milijuna kuna, ali znamo da je sve otišlo gore, tako da to neće biti konačna cijena ovog projekta – rekao nam je predsjednik DVD-a Beljevina Dražen Ostroški.

U zgradi su predviđene vatrogasna garaža i spremište za opremu, garderoba i sanitarni čvorovi. DVD Beljevina ima Vatrogasni dom, ali nema odgovarajući prostor za smještaj navalnog vozila. ''Imamo navalno vozilo koje ne može stati u garažu i u njoj se nalazi kombi vozilo. Navalno vozilo je parkirano ispred Vatrogasnog doma. Postojeća garaža u Vatrogasnom domu izgradnjom nove garaže i spremišta prenamijenit će se za druženja i sastanke'', objasnio je Ostroški.

Plan je da izvođač radova Eko gradnja d.o.o. do kraja godine završi sve vanjske građevinske radove, tako da objekt bude pod krovom. Iza buduće garaže i spremišta osposobit će se poligon za obuku djece i vatrogasne mladež DVD-a Beljevina iza kojeg je 90 godina rada. S.Fridl
DVD sa 200 članova
DVD Beljevina ima 200 članova, od kojih je 13 operativaca. Ima velik broj djece i mladeži, te podupirajućih članova koji pomažu rad društva. Beljevački vatrogasci poznati su po dobroj spremnosti, znanju i sposobnosti gašenja požara, a uspješni su i na natjecanjima. Prošle godine ženska ekipa bila je deseta na državnom natjecanju, a prije tri godine prva na županijskom. ''Jedno smo od najbrojnih i najaktivnih društava na području Općine Đurđenovac. Deseto mjesto na državnom natjecanju za nas je velika stvar', kaže predsjednik Ostroški.

Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

Najčitanije iz rubrike