Regija
PROJEKT "NOVI CENTAR ZA ŽIVOT U ZAJEDNICI"

U Požegi počela gradnja Centra za socijalnu skrb, završit će se u listopadu
Objavljeno 15. siječnja, 2022.
POŽEGA - Nova zgrada Centra za socijalnu skrb, čiji je početak gradnje obilježen prigodnom svečanošću, bit će u središtu Požege, u Županijskoj ulici, a njezino je dovršenje planirano za listopad ove godine. Uz Centar, partneri su na projektu pod nazivom “Novi centar za život u zajednici”, vrijednom 12 milijuna kuna, Požeško-slavonska županija i Grad Pleternica. Nepovratna sredstva iz europskih strukturnih i investicijskih fondova iznose 11,399 milijuna kuna.

- Prije pet godina krenuli smo s idejom izgradnje nove zgrade Centra i evo danas ostvarujemo jedan od postavljenih ciljeva, početak gradnje. U novoj zgradi Centra suvremene uvjete za rad imat će 35 zaposlenih, a ono što je najvažnije jest to što će više od 2300 korisnika imati kvalitetnije svakodnevne usluge koje ovaj centar pruža na prostoru tri grada i pet općina. Ovim projektom trajno će se riješiti problem prostora Centra, ali i podružnice Obiteljskog centra koji se će se nakon izgradnje useliti u zgradu u Ulici Filipa Potrebice, gdje nam je sjedište od 1983. godine - rekao je Vjekoslav Potočanac, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega.

Zadovoljstvo realizacijom projekta izrazili su i Željko Glavić, gradonačelnik Požege, i Antonija Jozić, županica požeško-slavonska. Početak gradnje simbolično su označili Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, županica Antonija Jozić i ravnatelj Centra Vjekoslav Potočanac.

- Upravo ovo ulaganje pokazni je primjer ulaganja u infrastrukturu, uz pomoć više resora Vlade RH, odnosno odrednice cijele Vlade prema samim ulaganjima u sustav socijalne skrbi. Za infrastrukturu smo samo do kraja ovog programskog razdoblja predvidjeli dodatnih 500 milijuna kuna i upravo iz tih sredstava dolazi i ovih 12 milijuna koje ulažemo u Požegu. Infrastrukturno ćemo snažiti sustav i kroz 370 milijuna kuna iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a očekujemo više od 150 milijuna eura ulaganja u sljedećem financijskom okviru upravo u segment socijalne skrbi iz perspektive infrastrukture i više od tri i pol milijarde kuna kroz Europski socijalni fond, uz sredstva za zapošljavanje i socijalnu uključenost korisnika - rekao je ministar Aladrović.

B. Starčević Tesari
Projekt je vrijedan 12 milijuna kuna, iz europskih fondova stiže nepovratnih 11,399 milijuna kuna

Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike