Osijek
DIJELE HRANU ZA PROSINAC

Rijeka ljubavi: Nitko kući neće otići praznih ruku
Objavljeno 7. prosinca, 2021.
Počela je prosinačka podjela paketa s namirnicama i higijenskim potrepštinama u humanitarnoj udruzi Rijeka ljubavi. Štefica Čučak, predsjednica te osječke udruge koja već desetak godina skrbi o najugroženijima, kaže da će podjela trajati do pred Božić i svi će dobiti hranu, pa nitko neće biti gladan ni tijekom mjeseca, a naročito ne za blagdane.

- Mnogo je posla pred nama, ali neka. Važno je da nitko u Osijeku ne bude gladan. Uključili smo u podjelu danas i naše gluhe i slijepe sugrađane koji su došli u udrugu u pratnji po pakete, djecu smo posebno darivali slatkišima, u podjelu je ovaj put uključen i bon za kupnju mesa u mesnicama Ravlić. Brinemo i o umirovljenicima, stalo nam je da pomognemo svima kojima je ovakva pomoć prijeko potrebna. Obilno punimo torbe naših korisnika, jer imamo redovitu podjelu hrane iz projekta FEAD "Za bolje i sretnije sutra", koji je počeo prošli mjesec, ali sve nadopunjujemo artiklima koje nam šalju sponzori. Pohvaljujem i mlade koji su se također priključili listi naših donatora, učenici i studenti imaju osjećaj za svoje siromašne sugrađane. Pravi su ponos Osijeka - kazala je u utorak u prepunoj Rijeci ljubavi ispred koje je, kao u uvijek u vrijeme podjele paketa života, dug red korisnika.

- Valja spomenuti da je podjela svaki dan od 10 do 12 sati i nitko neće otići praznih ruku - poručuje Štefica Čučak. D.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike