Regija
U SURADNJI S AGENCIJOM TIKA

Logopedski kabinet u
Dječjem vrtiću Zeko
Objavljeno 7. prosinca, 2021.
SLATINA - U prostorijama Dječjeg vrtića Zeko službeno je otvoren logopedski kabinet. U povodu toga Slatinu je posjetila glavna koordinatorica Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA Sedef Bulut, u pratnji asistenta i prevoditelja Anesa Hasanovića, a dočekali su ih zamjenica ravnateljice DV-a Zeko Tamara Dorić i gradonačelnik Denis Ostrošić, u pratnji više stručne suradnice pri Upravnom odjelu za razvoj grada Marije Fumić. Svečanosti su nazočili i logopedinja u vrtiću Lucia Šušak te Zoran Horić, vlasnik tvrtke Honel Slatina, koja je bila izvođač radova i nabave.

U sklopu realizacije projekta “Formiranje logopedskog kabineta Dječjeg vrtića Zeko Slatina” obavljeni su građevinski i instalaterski radovi koji su obuhvatili zamjenu elektroinstalacija i rasvjetnih tijela, sanaciju i bojenje zidova i stropa, demontažu dotrajalog parketa i postavljanje laminata, uređenje stolarije, a uz kabinet uređen je i prilazni hodnik. Nabavljena je također logopedska oprema, odnosno digitalni logopedski set, informatička oprema, namještaj, stručna literatura te igre koje će pomoći djeci s poteškoćama u govoru da bolje svladaju gradivo tijekom usvajanja novih govornih vještina.

Cijeli projekt ostvaren je uz potporu Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA, a ukupna vrijednost izvedenih radova i nabavljene opreme je 117.810,36 kuna.

- Na kraju smo projekta koji je Grad Slatina realizirao u okviru međunarodne suradnje između Turske i Hrvatske, i na taj način Slatina je dobila vrlo vrijedan i moderno opremljen logopedski kabinet sa svom potrebnom opremom kakvu bi svaki logopedski kabinet trebao imati - istaknuo je gradonačelnik, zahvalivši turskoj agenciji na donaciji i ostvarenoj suradnji.

Logopedinja Šušak izrazila je zadovoljstvo što će raditi u lijepom i kvalitetno opremljenom kabinetu, a glavna koordinatorica TIKE Sedef Bulut istaknula je kako je Turska agencija za suradnju i koordinaciju rado prihvatila ovu suradnju, jer TIKA većinu svojih projekata radi za socijalno osjetljive i najranjivije skupine društva.

- Drago mi je da na taj način možemo pomoći djeci koja će imati potrebu za uslugama logopeda u DV-u Zeko koji sada posjeduje kvalitetan logopedski kabinet – rekla je koordinatorica Bulut. Ona je u pratnji gradonačelnika Ostrošića obišla i radove na dogradnji zgrade jaslica DV-a Zeko te izrazila želju za nastavkom suradnje i realizacije ostalih projekata o kojima se već ranije razgovaralo, a vezani su uz opremanje Zavičajnog muzeja Slatina i uređenje prostora slatinske Udruge umirovljenika. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike