Regija
PREDSTAVLJEN PROGRAM

Advent u Vinkovcima
na dvjema lokacijama
Objavljeno 22. studenog, 2021.
VINKOVCI



Grad Vinkovci, u suradnji s tvrtkom Novosti, i ove godine donosi Advent s brojnim sadržajima za sve uzraste na dvjema lokacijama.

Početak Adventa označit će svjetlost prve adventske svijeće koju će župljani župa sv. Ćirila i Metoda i bl. Alojzija Stepinca upaliti u subotu, 27. studenoga, na velikom vijencu oko kipa Svetog Trojstva. Vjerski dio sadržaja bit će u pješačkoj zoni i u gradskom parku, a zabavni dio na Trgu Vinkovačkih jeseni kako bi se u potpunosti ispunile sve epidemiološke mjere. Već ovu subotu pod kupolu u središtu grada, u 20.30 sati, dolazi Alan Hržica, tjedan dana poslije u isto vrijeme Vinkovčane će zabavljati grupa Emanuel, a u nedjelju, 5. prosinca, u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” koncert će održati Marija Vidović i komorni orkestar. U subotu, 11. prosinca, u gradskom parku nastupit će MPD Lipa i Lira Vinkovci, a u subotu sedam dana poslije ugođaj će upotpuniti župni zborovi.

”Ledeni Orion” zamijenit će “Bajka na Bosutu”, pa se klizalište, kućica Djeda Božićnjaka, Božićni sajam i zabavni program sele na Trg Franje Tuđmana. Kružno klizalište vrata otvara 11. prosinca, a istoga dana klizače će na ledu pratiti ritam koncerta Electric Corna. “Bajku na Bosutu” upotpunit će i tradicionalni Božićni sajam, od 16. do 24. prosinca, od 17 sati do 21 sat te kućica Djeda Božićnjaka u sredini klizališta, čiji je sandučić za želje građana otvoren od 0 do 24. Predstavljeni su i noviteti: Udruga udomitelja Cibalae svake subote do Božića u 17.30 sati donosi Kućicu bake Eve, u kojoj će prikazivati našu tradiciju, a udruga Emanuel svake će subote dijeliti kuhano vino, čaj i lepinje.

Sveti Nikola 6. prosinca mališanima će dijeliti darove u Gradskoj knjižnici i čitaonici, a malenima je namijenjena i Potraga za blagom, 10. prosinca, u gradskom parku, u organizaciji Sportske udruge građana FTC. Oni malo stariji priredit će još jedan nezaboravan koncert u gimnaziji, u nedjelju, 12. prosinca, a Motomrazovi Motokluba Vinkovci 17. prosinca prodefilirat će ulicama, dok će nezavisni sindikat DZZP Vinkovci u pješačkoj zoni na Badnjak organizirati još jednu podjelu posnog obroka. M.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike