Osijek
ISTJEČE ZAKUP ZA UGOSTITELJSKI OBJEKT SA STARIM PEDIGREOM

Bez natječaja za restoran "Kopika"?
Objavljeno 20. studenog, 2021.

Brojni svatovi i dočeci novih godina, poslovni objedi i prezentacije, proslave različitih godišnjica, od kojih su najzvučnije bile one parova koji proslavljaju 50 godina braka u organizaciji Grada Osijeka, domaćinstva natjecanja u kuhanju fiša ili samo ugodno osvježenje na terasi..., sve su to trenutci koji se vežu uz restoran "Kopika".



No čini se kako prema završetku ide još jedno poglavlje jednog od omiljenih osječkih restorana sa starim pedigreom. Od Nove godine restoran "Kopika" prestaje nuditi uslugu u izdanju na koje smo naviknuli u posljednjih 20 i nešto godina. Istječe najam, a novog natječaja možda neće ni biti.

Grad Osijek je vlasnik, a trgovačko društvo Športski objekti upravitelj Rekreacijskog centra Copacabana, samim time i restorana.

"Trenutačno se razmatraju projekti i planovi za rekonstrukciju bazenskog kompleksa te će se još odlučiti hoće li ići natječaj za zakup restorana ili će se projektom obuhvatiti i njegova obnova", odgovaraju iz gradske administracije na naš upit o sudbini restorana.

Restoran "Kopika" na tom je mjestu od kada je, 70-ih godina prošlog stoljeća, otvoren kompleks kupališta Copacabana i kao nedjeljiva cjelina obilježio je brojne generacije stasale uz dravsku obalu. Nakon Domovinskog rata u "Kopiki" je, u zakupu, isti zakupnik, obrtnik koji je tom restoranu dao novo ruho i uveo novu ponudu. Kao jedan od rijetkih gradskih restorana s lijeve strane Drave, nudio je odmak od gradske vreve, a opet tako blizu centru. Prednosti su bile i veliko parkiralište, lijepo odnjegovani vrt prepun cvijeća, svakako i raznolika ponuda s restoranskog menija i pristojna usluga.

Ekipa koja vodi restoran ne želi pred naše "mikrofone", ali ne skriva da je razočarana obavijesti vlasnika kako možda neće biti nove prilike za zakup. Premda su i oni svjesni da, kada počne kompletna rekonstrukcija kupališnog dijela, to neće biti baš idealno mjesto za privlačanje gostiju.

Još je jedan objekt, zanimljivo, također na lijevoj dravskoj obali, u sličnom, indirektnom vlasništvu Grada Osijeka. Riječ je o Zoo hotelu, koji je dio imovine Unikoma, koji je također, kao i Športski objekti, u vlasništvu Grada Osijeka. I taj je objekt prošao svoju katarzu, od reprezentativnog hotela do teškog gubitaša. Srećom, našao se zakupnik koji (je) ima(o) jasnu viziju kako iskoristit prednost lokacije na lijevoj dravskoj obali.

Treći je veliki "gradski" ugostiteljski objekt Paviljon Gradski vrt. No za razliku od prva dva, on je u sustavu gradskih poslovnih lokala i o njemu se izravno skrbe gradske službe. Od prošle godine na papiru, a odnedavna i sa stvarnom ponudom sadržaja, u njemu je novi zakupnik.


D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike