Regija
NOVA "JESENSKA" MANIFESTACIJA

YESen u hEPIcentru – zabava za cijelu obitelj
Objavljeno 18. listopada, 2021.
Bio je to sajam domaćih proizvoda, kestenijada, predstavljanje Interpretacijskog centra, obaranje ruku…
SLATINA - Mirise i okuse jeseni u Slatinu su u nedjelju organizacijom manifestacije "YESen u hEPIcentru" donijeli Grad Slatina i gradska Turistička zajednica, uz suorganizaciju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ i Radija Slatine.

Na prigodnoj svečanosti otvorenja direktor TZ grada Slatine Jurica Bosak obznanio je pobjedu slatinske sekvoje u natječaju za Hrvatsko stablo godine, te zahvalo za dolazak izlagačima – slatinskim obiteljskim gospodarstvima, obrtnicima i Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac. Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ Tatjana Arnold Sabo naglasila je kako je projektom EPIcentar Sequoia Slatina to jedinstveno stablo dobilo posebno mjesto u centru grada, a Slatina je dobila svoj multimedijski postav otvoren svima koji ga žele upoznati. Manifestaciju je otvorio zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić, poželjevši svima ugodnu zabavu u "malom gradu za velike stvari".

Tako su najpoznatija sekvoja u Hrvatskoj i prostor oko nje postali domaćin kestenijade, dječje radionice, sajma domaćih proizvoda i rukotvorina i ostalih programa koje su organizatori pripremili kako bi ovaj događaj imao obilježje zabave za cijelu obitelj. Najmlađi posjetitelji mogli su uživati i u zabavi na popularnim "napuhancima", a oni malo stariji imali su priliku po prvi puta u Slatini odmjeriti snage u natjecanju u obaranju ruku, pri čemu je Armwrestling klub Samson iz Donjeg Predrijeva demonstrirao ovaj sport. Ruke svojim protivnicama najbolje su obarale Verica Barišić, Greta Blažević i Nikolina Tomić, kod muškaraca najuspješniji bili su Marko Budim, Antun Pancer i Alen Marinković.

Organizatori su osigurali i slasno kestenje za sve Slatinčane i njihove goste, kao i obilazak Interpretacijskog centra uz stručno vodstvo ravnateljice JU Tatjane Arnold Sabo.

"Prvi put otkako je izgrađen novi turistički kompleks EPIcentar Sequoia građanima i gostima našega grada otvorili smo vrata Interpretacijskog centra, u kojemu su mogli saznati brojne zanimljive činjenice o našem mamutovcu, prepoznatljivom simbolu Slatine, ali i županije. Ovu manifestaciju zamislili smo kao zabavu za cijelu obitelj s obzirom na brojne sadržaje zanimljive djeci, ali i odraslima. Sve ovo pripremali smo u iščekivanju rezultata natjecanja "Hrvatsko stablo 2021. godine" i iskreno se veselimo što je naša sekvoja Hrvatsko stablo godine i što će nas predstavljati na europskom natjecanju sljedeće godine," rekao je Jurica Bosak, direktor TZG Slatine.


Petar Žarković
Možda ste propustili...

OPĆINA IVANKOVO RIJEŠILA PROBLEM

Mjesta za otpad nakon svinjokolje

ADVENT U DONJEM MIHOLJCU OD 26. STUDENOGA DO 24. PROSINCA

Božićni sajam, kazališne predstave za djecu, rakija badnjakovača, fiš, glazba

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ULAGANJE TVRTKE HF BELIŠĆE U VALPOVU

Gradit će proizvodni centar,
posao će naći 130 radnika

2

17. OCJENJIVANJE KVALITETE

Šampioni rakija Obrta Romić i Bilušićev liker

3

GRADNJA NA BELOMANASTIRSKOM GRADSKOM STADIONU

Teniski tereni prema pravilima ITF-a