Regija
NOVA "JESENSKA" MANIFESTACIJA

YESen u hEPIcentru – zabava za cijelu obitelj
Objavljeno 18. listopada, 2021.
Bio je to sajam domaćih proizvoda, kestenijada, predstavljanje Interpretacijskog centra, obaranje ruku…
SLATINA - Mirise i okuse jeseni u Slatinu su u nedjelju organizacijom manifestacije "YESen u hEPIcentru" donijeli Grad Slatina i gradska Turistička zajednica, uz suorganizaciju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ i Radija Slatine.

Na prigodnoj svečanosti otvorenja direktor TZ grada Slatine Jurica Bosak obznanio je pobjedu slatinske sekvoje u natječaju za Hrvatsko stablo godine, te zahvalo za dolazak izlagačima – slatinskim obiteljskim gospodarstvima, obrtnicima i Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac. Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ Tatjana Arnold Sabo naglasila je kako je projektom EPIcentar Sequoia Slatina to jedinstveno stablo dobilo posebno mjesto u centru grada, a Slatina je dobila svoj multimedijski postav otvoren svima koji ga žele upoznati. Manifestaciju je otvorio zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić, poželjevši svima ugodnu zabavu u "malom gradu za velike stvari".

Tako su najpoznatija sekvoja u Hrvatskoj i prostor oko nje postali domaćin kestenijade, dječje radionice, sajma domaćih proizvoda i rukotvorina i ostalih programa koje su organizatori pripremili kako bi ovaj događaj imao obilježje zabave za cijelu obitelj. Najmlađi posjetitelji mogli su uživati i u zabavi na popularnim "napuhancima", a oni malo stariji imali su priliku po prvi puta u Slatini odmjeriti snage u natjecanju u obaranju ruku, pri čemu je Armwrestling klub Samson iz Donjeg Predrijeva demonstrirao ovaj sport. Ruke svojim protivnicama najbolje su obarale Verica Barišić, Greta Blažević i Nikolina Tomić, kod muškaraca najuspješniji bili su Marko Budim, Antun Pancer i Alen Marinković.

Organizatori su osigurali i slasno kestenje za sve Slatinčane i njihove goste, kao i obilazak Interpretacijskog centra uz stručno vodstvo ravnateljice JU Tatjane Arnold Sabo.

"Prvi put otkako je izgrađen novi turistički kompleks EPIcentar Sequoia građanima i gostima našega grada otvorili smo vrata Interpretacijskog centra, u kojemu su mogli saznati brojne zanimljive činjenice o našem mamutovcu, prepoznatljivom simbolu Slatine, ali i županije. Ovu manifestaciju zamislili smo kao zabavu za cijelu obitelj s obzirom na brojne sadržaje zanimljive djeci, ali i odraslima. Sve ovo pripremali smo u iščekivanju rezultata natjecanja "Hrvatsko stablo 2021. godine" i iskreno se veselimo što je naša sekvoja Hrvatsko stablo godine i što će nas predstavljati na europskom natjecanju sljedeće godine," rekao je Jurica Bosak, direktor TZG Slatine.


Petar Žarković
Možda ste propustili...

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike