Regija
PROJEKT VRIJEDAN 5,5 MILIJUNA KUNA

Uređenje i nadogradnja igrališta u Soljanima
Objavljeno 14. listopada, 2021.
SOLJANI



Općina Vrbanja na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za provedbu tipa operacije 7.4.1. prijavila je projekt nadogradnje i rekonstrukcije nogometnog igrališta NK Slavonija Soljani, vrijedan 5,5 milijuna kuna.

Njime je predviđeno uređenje terena - travnjaka, izgradnja tribine i novih prostorija kluba, rasvjete oko igrališta i parkirališta.

- Izrada projektne dokumentacije i ishođenje građevinske dozvole sufinancirani su sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a. Naša je obveza bila u određenom vremenskom roku projekt prijaviti na natječaj za povlačenje europskih ili nacionalnih sredstava kako bismo opravdali ulaganje u izradu dokumentacije - pojašnjava načelnik Velimir Redl.

Predsjednik NK Slavonija Zdenko Podolar ističe da je ta sportska udruga vrlo aktivna i da nogomet u Soljanima ima dugu tradiciju. U njezin rad uključeno je oko 100 članova, imaju nekoliko sekcija, od limača, pionira, juniora i seniora do veterana, i više od 300 različitih aktivnosti godišnje. Organiziraju i tradicionalnu Plavu noć, koja okuplja i nekoliko stotina posjetitelja te noćni turnir ulica koji traje tri tjedna, čime obogaćuju društveni, zabavni i sportski život u Soljanima. U klubu se gotovo svakoga dana nešto događa, treninzi, utakmice, i glavno je okupljalište djece i mladih. Infrastruktura im je najveći problem i već godinama postoji potreba za njezinim uređenjem. Nužno je osigurati uvjete za rad, ali financije su uvijek bile kamen spoticanja. Sredstva koja dobiju od Općine i koja sami namaknu dostatna su samo za tekuće potrebe. Ako ne prođu na natječaju, napominje Podolar, morat će se naći neko drugo rješenje, jer igralište je doista u lošem stanju.

Klub se natječe u 1. Županijskoj nogometnoj ligi, redovito su pri samome vrhu, a nagodinu slavi 90 godina postojanja. M.L.O.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike