Regija
TURBULENTNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Nije prihvaćeno izvješće o izvršenju proračuna
Objavljeno 13. listopada, 2021.
SLATINA



Na trećoj sjednici Gradskog vijeća Slatine pitanja postavljena na aktualnom satu pokazala su široku lepezu zanimanja gradskih vijećnika, ali i brojne nejasnoće u rješavanju širokog spektra problematike i određenu zabrinutost zbog nerješavanja nekih aktualnih problema.

Izvješća o poslovanju u prošloj godini tvrtke Komrad i tvrtke Slatina kom te postavljena pitanja o njihovu radu i raspisivanju natječaja za ravnatelje Gradske knjižnice i čitaonice i Gradske razvojne agencije Slatine u prvi su plan stavili problematiku provedbe projekta Aglomeracija Slatina, odlaganja komunalnog otpada i koeficijenata za plaće direktora i ravnatelja gradskih poduzeća i pročelnika u gradskoj upravi.

O aktualnostima u provedbi projekta Aglomeracija govorio je direktor Komrada Mato Miličić, koji je istaknuo da su nakon opsežnih priprema kašnjenja u konkretnim aktivnostima minimalna i da ne zaostaju za drugim aglomeracijama, ali da će i strojevi uskoro biti vidljivi na gradskom području. Zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić podsjetio je na najave pripojenja Komrada virovitičkom poduzeću Virkom pa je direktor Miličić obavijestio o neuspjelim pokušajima da se spriječi gubitak sjedišta još jedne tvrtke, a vodila se i rasprava o visokoj cijeni vode.

U raspravi o podjeli kanti za razne vrste otpada direktor komunalne tvrtke Slatina kom Sanjin Hmelik upozorio je na problem skorašnjeg zatvaranja odlagališta otpada u Radosavcima i na nedovoljnu svijest građana o potrebi razvrstavanja otpada, pa je najavio razne vrste obavještavanja i edukacije građana. S obzirom na složenu problematiku vodoopskrbe i odvodnje te komunalnih usluga, o tim će pitanjima biti pripremljene tematske sjednice Gradskog vijeća.

Aktualiziran je i problem dugotrajnih obnašatelja dužnosti na pojedinim rukovodećim mjestima gradskih ustanova, koji je potaknuo raspravu o niskim koeficijentima za obračun plaća. Premale plaće nisu motivirajući čimbenik da bi se netko javio na odgovorne dužnosti pa će za sljedeću sjednicu biti pripremljena analiza sadašnjih plaća ravnatelja, direktora i gradskih pročelnika te prijedlog za njihovo usklađenje ili povećanje.

Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2020. godinu nije obuhvatio izdana gradska jamstva pa nije dobio potrebnu većinu. Petar Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike