Osijek
CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE

Upisi u program Hrvatski
jezik i jezična kultura
Objavljeno 14. rujna, 2021.

Filozofski fakultet Osijek organizira prvi upisni rok u program Hrvatski jezik i jezična kultura u akademskoj godini 2021./2022. Glavni je cilj tog programa opći doprinos i briga za kulturu hrvatskoga jezika, odnosno poboljšanje i unaprjeđenje hrvatske jezične kulture, pisane i govorne, osposobljavanjem polaznika za stvaranje jezično pravilnih i stilski raznolikih tekstova na hrvatskom jeziku. Program se izvodi u dva modula - temeljnom i naprednom.



"Temeljni je modul namijenjen svim dionicima šire društvene zajednice koji imaju završen najmanje preddiplomski studij bilo kojega usmjerenja. Program mogu pohađati svi zaposlenici u javnim, državnim i privatnim tvrtkama i institucijama, odnosno svi koji se u svojem poslu svakodnevno susreću s problemima jezične naravi, a zainteresirani su za poboljšanje razine jezične kvalitete različitih vrsta tekstova (znanstvenih i stručnih radova, novinskih tekstova, službenih dopisa, molbi, odluka, rješenja, ugovora, pisama i dr.), kako bi time pridonijeli ozbiljnosti svoje poslovne strategije. Program je namijenjen prevoditeljima, novinarima, urednicima, nastavnom i nenastavnom osoblju svih obrazovnih ustanova - vrtića, osnovnih i srednjih škola, škola stranih jezika, fakulteta, sveučilišta, veleučilišta i učilišta, zaposlenicima različitih drugih ustanova, zaposlenima u reklamnim agencijama, medijima, odvjetničkim uredima i dr.

Napredni je modul namijenjen polaznicima koji imaju završen studij hrvatskoga jezika i književnosti u predbolonjskom procesu i polaznicima koji imaju završen preddiplomski ili diplomski studij hrvatskoga jezika i književnosti po bolonjskom procesu s ciljem stručnog usavršavanja jezične kompetencije u obavljanju lektorskih i korektorskih poslova", izvijestili su s Filozofskog fakulteta.

Programom se ostvaruje 10 ECTS bodova. Program svakog modula izvodi se u 80 nastavnih sati. Nastava će se izvoditi uživo na Filozofskom fakultetu u Osijeku, a polaznici koji zbog bilo kojih razloga nisu u mogućnosti dolaziti na Fakultet, nastavu istodobno mogu pratiti online, u virtualnim učionicama (BigBlueButton). Nastava će se izvoditi petkom i subotom, od 29. listopada, do 18. prosinca.



Ivana Rab Guljaš
PRIJAVE E-POŠTOM DO 1. LISTOPADA
Dodatne informacije o Programu hrvatskog jezika i jezične kulture mogu se naći na mrežnoj stranici programa Hrvatski jezik i jezična kultura Filozofskoga fakulteta Osijek. Prijave i upisi u 2021./2022. počeli su 1. rujna i završavaju 1. listopada 2021. godine, a prijavnu dokumentaciju treba poslati elektroničkom poštom voditeljici Programa, doc. dr. sc. Maji Glušac (mglusac@ffos.hr). Cijena Programa po modulu iznosi 3000 kuna.

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike