TvObzor
NOVA TV: POČINJE 15. SEZONA "PROVJERENOG"

Reporterski tim koji je postao sinonim borbe za pravdu
Objavljeno 3. rujna, 2021.

Od 9. rujna na male ekrane vraća se najjača domaća istraživačka emisija – Provjereno. Njezin tim upornih i predanih reportera i u novoj se sezoni bori za bolje i pravednije društvo i nastavlja sustavno ukazivati na nepravdu, nezakonitosti i probleme, ali i poticati na pomoć potrebitima. Uz dobro poznata lica: Emu Branicu, Anu Malbašu, Maju Medaković i Matu Barišića, koji su tijekom proteklih 14 sezona svoju snagu dokazali već nebrojeno puta, Provjereno u novu sezonu kreće s čak dva reporterska pojačanja – Majom Tanasovski i Barbarom Majstorović Ivezić.Gledatelje će iz studija emisije pozdraviti Ema Branica, reporterka koju javnost pamti po nevjerojatnim pričama o prijevarama i malverzacijama, ali i hrabrosti i odlučnosti koje je nebrojeno puta pokazala na terenu. “Proteklu sezonu pamtit ću po priči o direktoru gradskih groblja i razotkrivanju malverzacija oko javnog natječaja za kućice na Mirogoju, čiji su epilog bila uhićenja devet mjeseci nakon našeg priloga. Takve su priče poticaj da i dalje ustrajemo u razotkrivanju nezakonitosti, nepravdi i kriminala.

Nova sezona za mene će biti izazovna jer uz reportersku kombiniram i voditeljsku ulogu. Znam koliko truda i rada stoji iza svake reportaže i zato imam i veliku odgovornost dostojno ih najaviti. Ponekad mi je čudno najavljivati vlastitu reportažu, ali od istraživačkih priča nikada ne bih odustala.

One su moj pokretač i motivator”, rekla je Ema. Razotkrivanje političkih malverzacija, korupcije i kriminala postala je svojevrsna uža specijalnost reporterke Ane Malbaše, koja se i u novoj sezoni nastavlja baviti upravo tim temama. Tople i dirljive ljudske priče, ujedno i one koje su mnogo puta ujedinile Hrvatsku u pomoći onima kojima treba, zaštitni su znak višestruko nagrađivane reporterke Maje Medaković. Nije ih nedostajalo ni u prošloj sezoni, a mnoge će tek biti ispričane. Već poznatim reporterskim imenima od ove se sezone priključuje i nova reporterska snaga – novinarka s dugogodišnjim iskustvom Maja Tanasovski, kojoj je ovo, kaže, veliki profesionalni izazov, ali i zadovoljstvo. Novo ime je i ono reporterke Barbare Majstorović Ivezić, koja je u redakciju Provjerenog stigla pred sam kraj prošle sezone, a upravo je zbog njezine priče o bivšoj ovisnici koja, osim što je uspjela spasiti sebe, sada svojim iskustvom spašava i druge, u redakciju pristiglo najviše pozitivnih komentara gledatelja.

Kormilom redakcije nastavlja upravljati urednik Mato Barišić, koji je dio redakcije od samog početka emisije. “Sedamnaest godina sam bio “terenac” i to je taj adrenalin koji me zadržao u ovom poslu toliko dugo. Preuzimanje uredničke palice velika je promjena u kojoj sam se uz podršku kolega, nadam se, dobro snašao”, rekao je i dodao: “Provjereno je tim ljudi koji, vođeni istim vrijednostima, nastoje društvo u kojemu živimo učiniti boljim mjestom. I takvi, kao tim, nastavljamo dalje – hrabro i predano, i u ovoj 15. sezoni donositi priče koje će vas ponekad rastužiti, naljutiti, nekad i nasmijati. Sve su to priče koje moraju biti ispričane.”

Tijekom 14 dosad prikazanih sezona ova višestruko nagrađivana emisija promijenila je na stotine života, istjerala brojne slučajeve pred lice pravde te vratila nadu u bolje sutra mnogima koji su izgubili vjeru u društvo i institucije. Od 9. rujna ponovno je na malim ekranima svakog četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV.
Možda ste propustili...

POKRET BLACK LIVES MATTER PROBUDIO JE SVIJEST O ZABORAVLJENIM AUTORIMA

Malcolm X na pozornici

JUÇARA MARÇAL: DELTA ESTÁCIO BLUES (MAIS UM DISCOS)

Kontrolirana razigranost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana