TvObzor
HRT: STANI NA OTOKU

Andrea Buča snima treći dokumentarni serijal
Objavljeno 23. srpnja, 2021.
- Kupanje s rijetkim stanovnicama našeg mora - glavatim želvama za mene je privilegij, kao i plivanje s dupinima u Kornatskom arhipelagu. Tko se otisne u pustolovinu, tome se čudesne situacije događaju – ističe Andrea Buča.

Putopisni serijal "Stani na otoku" treći je serijal nagrađivane autorice i redateljice Andree Buče. Nakon uspjeha "Stani u Lici" i "Stani u Zagorju", emisija avanturističnog, edukativnog i zabavnog karaktera nastavlja HRT-ovoj publici donositi spoj kreativnog i atraktivnog sadržaja. Riječ je o jednoj od najgledanijih televizijskih emisija u nas, koju je prihvatila te poduprla i struka dodijelivši joj nominaciju prestižne medijske nagrade Zlatni studio Jutarnjeg lista.



U trećoj sezoni autorica vodi publiku u morsku pustolovinu Jadranskim morem; njegovim čarobnim, pučinskim otocima. Posebnost serijala je dokumentarni pristup u čijem su fokusu uvijek ljudi, oni nesvakidašnji, strastveni, živopisni karakteri, bilo da su starosjedioci ili otočki povratnici, svjetioničari, ribari, jedriličari, kalafati, chefovi, lingvisti, biolozi, zaljubljenici u more i pustolovi, KUD-ovi... svi morski vukovi i vučice kroz koje će autorica pripovijedati specifičnost pučinskih otoka.

Ne samo režijski, već i ljudski, specifičnom toplinom i pristupom, Andrea Buča uspijeva iz svojih sugovornika izvući neočekivane situacije, otvorenost i ponajviše duh. Serijal je prepoznatljiv po estetiziranim prizorima, bilo podvodnim ili iz zraka poput plovidbe brodicama, zora i sutona, velikog plavetnila, stotina kornatskih otoka, najljepših svjetionika, hridi, uvala i špilja, podvodnih snimki flore i faune, brodske i ribolovne avanture poput plivanja s glavatom želvom, rijetkim stanovnikom Jadrana..

Serijal otvora otok Sansego (Susak), a potom Dugi otok, slijedi jedrenje Kornatima do Žirja. Četvrta epizoda smještena je na Paklenim otocima, a peti je otok Vis i njegov čudesni arhipelag, dok u šestoj epizodi, u regati Rota Palagruzona slijedi plovidba na naš najudaljeniji otok Palagružu. Nastavlja se putovanje na daleko Lastovo, a serijal završava tajnama najzelenijeg Odisejeva otoka – Mljeta.
Nikola Kučar
Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

OČEKUJE NAS DEVETA EPIZODA SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Ove nedjelje stiže gost iznenađenja

Najčitanije iz rubrike