Osijek
KAMPANJA JEDAN RAZRED - JEDAN PAKET

Prikupljeno 3,8 tona hrane za potrebite
Objavljeno 16. lipnja, 2021.
Prikupljenim proizvodima ukupne vrijednosti 44.488 kuna u paketima koji su zajedno težili više od 3,8 tona učenici 11 osnovnih i šest srednjih škola s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Osijek uključili su se u kampanju “Jedan razred - jedan paket”. Zahvaljujući odličnom odazivu pakete su dobile 242 obitelji čija su primanja, prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, ispod razine rizika od siromaštva.



- Sudjelovale su škole iz Osijeka, Antunovca, Čepina, Šodolovaca, Erduta, Vuke, Tenje, Brijesta, Sarvaša, Višnjevca, Briješća, Nemetina, Josipovca i Višnjevca. Zahvalni smo jer je odaziv u donacijama hrane bio odličan u ovoj ideji promicanja humanitarnog djelovanja i solidarnosti kod djece - istaknuo je ravnatelj GD-a Crvenoga križa Denis Ćosić. Uzevši u obzir da su ovoj akciji prethodila i prikupljanja pomoći za potresom pogođena područja, Ćosić je od srca zahvalio djeci i roditeljima te djelatnicima škola.



Inače, kampanja je provedena kao dio projekta “Zajedno za društvo jednakih mogućnosti II” financiranim u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Ma.M.



Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

Najčitanije iz rubrike