Osijek
RADOVI NA KOPIKI U PUNOM TIJEKU

Završni "glanc" najljepše plaže kopnene Hrvatske
Objavljeno 9. lipnja, 2021.
Sve se jasnije vidi učinak nasipavanja velikih 6500 prostornih metara pijeska

Gradonačelnik Ivan Radić obišao je u srijedu prijepodne završne radove na popularnoj plaži Kopiki, na lijevoj obali Drave, koji su na njegovu inicijativu počeli i prije nego što je ostvario izbornu pobjedu. Kako je vodostaj Drave iz dana u dan sve niži, sve se jasnije vidi učinak nasipavanja čak 6500 prostornih metara pijeska. Kopika je danas mnogo veća i ljepša plaža, a uskoro će dobiti i dodatne sadržaje.



- Kao što vidite, ono što sam najavljivao nije bilo samo predizborno obećanje. U roku od tjedan dana kupalište bi trebalo biti u funkciji, iako vidimo da se građani kupaju i sada. Također, ovoj lijepoj plaži dodat ćemo i popratne sadržaje, poput odbojkaškog terena na pijesku - rekao je Radić okupljenim novinarima. Građani koji se već neko vrijeme kupaju na dravskoj obali požalili su se gradonačelniku da tuševi nisu u funkciji. I taj će problem uskoro biti riješen, kao i problem zapuštenih zelenih površina.

- Razgovarao sam jučer sa Sportskim objektima na tu temu. Iako to nije u njihovoj nadležnosti, dogovorio sam da što prije stave tuševe u funkciju kako bi sve bilo spremno za kupališnu sezonu. Također, dat ćemo nalog Unikomu da uredi zelenilo, i ovdje, kao i na kupalištu kod željezničkog mosta. Dravska će obala ove godine biti izuzetno lijepa, u skladu s imenom koje nosi, najveća će kontinentalna plaža zasigurno privući ne samo naše Osječane, nego i ostale stanovnike Osječko-baranjske županije - rekao je Radić. Osvrnuo se gradonačelnik i na obližnje bazene. Kao što je poznato, oni i drugu godinu zaredom neće biti u funkciji.

- Kao što znamo, bazeni neće ove godine biti u funkciji, no mi ćemo učiniti sve da budu već iduće godine. Tražimo izvore financiranja izvan gradskog proračuna, no ako ih i ne pronađemo učinit ćemo sve kako bi rekonstrukcija bazena bila gotova prije sljedeće kupališne sezone - poručio je Radić.

Ivan Alilović

provjereno je: UREĐENJE KOPIKE GRAĐANE osijeka NEĆE NIŠTA KOŠTATI
Radovi na Kopiki građane Osijeka neće ništa košati. Pijesak koji je nasipan na lijevu obalu svakako je trebalo ukloniti nizvodno u sklopu čišćenja plovnog puta. - Taj se pijesak trebao pustiti nizvodno, no mi smo ga, na temelju elaborata odlučili nasipati na Kopiku, što je dobitna kombinacija za sve. No, trebalo je sve to iskoordinirati, i tu sam zahvalan gradonačelniku Radiću i Ministarstvu prometa - rekao je Željko Kovačević, direktor HV Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu. Kupalištem, kao i ostatkom dravske obale, kao što je poznato, upravljaju Hrvatske vode, no plan je u dogledno vrijeme Kopiku prepustiti Gradu Osijeku. “Ovo će biti jedinstvena cjelina gdje će biti isti najam i za onoga tko iznajmljuje površinu kojom sada upravljaju Sportski objekti, i za onoga tko iznajmljuje na prostoru kojim sada upravljaju Hrvatske vode”, pojasnio je Kovačević.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike