Regija
HRVATSKI SABOR POTVRDIO

Sanja Gongeta član je krovnoga tijela za znanost
Objavljeno 29. travnja, 2021.
Imenovanje je nazvala velikim priznanjem za osobni rad i kvalitetu vukovarskog veleučilišta
VUKOVAR- Doktorica pravnih znanosti Sanja Gongeta, dugogodišnja predavačica na vukovarskom Veleučilištu "Lavoslav Ružička", imenovana je krajem prošloga tjedna u sastav Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, najvišeg stručnog tijela koje se brine za razvitak i kvalitetu cjelokupne znanstvene djelatnosti i sustava znanosti, visokog obrazovanja i tehnološkog razvoja u Hrvatskoj.
Vijeće ima predsjednika i 16 članova, od kojih se svake dvije godine bira po osam. U razgovoru za Glas Slavonije Gongeta je istaknula kako joj je imenovanje u to vijeće iznimna čast i veliko priznanje za osobni rad, ali i za instituciju u kojoj radi od 2007. godine.


- Drago mi je što ću kroz rad Nacionalnog vijeća moći utjecati dijelom i na sve ono što se tiče mene i kolega na veleučilištima i u području visokog obrazovanja. Imam zvanje profesora visoke škole, što je jedan od uvjeta za kandidaturu u Nacionalno vijeće. Na vukovarskom sam veleučilištu u proteklih 14 godina prošla sva razdoblja; krenula sam kao asistentica, potom bila predavač pa viši predavač, a u svibnju prošle godine izabrana sam u zvanje profesora visoke škole - navela je.


Gongeta predaje na Upravnom studiju Osnove trgovačkog prava i Pravo okoliša te na Studiju trgovine Trgovačko pravo i Transportno pravo i špediciju. Voditeljica je Centra za cjeloživotno učenje Veleučilišta Lavoslav Ružička, autorica je brojnih znanstvenih i stručnih članaka te članica programskih i uredničkih odbora inozemnih znanstvenih časopisa.


Prema njezinim riječima, u odnosu prema situaciji od prije desetak godina osjeti se znatan pomak u podizanju uvjeta rada na Veleučilištu.


- Uprava inzistira na ulaganju u stručni kadar i povećala je sredstva za naše usavršavanje, studentski je standard narastao na visoku razinu. Kada se sjetim svojih studentskih dana i usporedim s ovim što studenti sada imaju, jasno je kako se neki uvjeti uopće ne mogu mjeriti i razlika je velika. Naglasak se stavlja na suradnju s gospodarstvom i u nastavi se kao vanjski suradnici angažiraju stručnjaci iz prakse koji su ugledni u svom poslu, kako bi studenti mogli naučiti ono najbolje, jer teorija bez konkretne prakse malo znači - ocijenila je.
Ova je Vinkovčanka prije početka rada na Veleučilištu tri godine radila na jednoj televiziji kao novinar - voditelj te ističe kako joj je to razdoblje života ostalo u iznimno lijepom sjećanju.


Dragana Korpoš
ČEKAJU POVRATAK U “STARO NORMALNO”
Prelazak na online oblik predavanja zbog epidemije koronavirusa Gongeta je nazvala velikim izazovom i za predavače i za studente, ali i izrazila zadovoljstvo kvalitetom prilagodbe. "Dobro smo reagirali, imamo brojne alate za održavanje digitalne nastave i prošli smo dodatne edukacije. Naravno da je najbolja nastava u dvorani kada smo u izravnom kontaktu sa studentima i to pokušavamo vratiti uz poštovanje svih epidemioloških mjera za manje skupine studenata. Vjerujem kako i studenti i mi predavači s nestrpljenjem čekamo potpuni povratak predavanja u dvorane, u ono što se zove ‘staro normalno‘", poručila je.

Članove Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj Hrvatski sabor je imenovao 23. travnja.
Možda ste propustili...

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike