Osijek
PONOSNI NA SVOJE NESEBIČNE STUDENTE

Građevinski i arhitektonski fakultet pomogao na Banovini
Objavljeno 28. travnja, 2021.
Nakon razornog potresa koji je pogodio Banovinu potkraj 2020. godine, pozivu za pomoć u procjeni oštećenja i uporabljivosti građevina odmah su se odazvali i inženjeri s GRAFOS-a, predvođeni dekanom, prof. dr. sc. Damirom Varevcem. Želeći pomoći, samostalno su se organizirali i krenuli na put prema Petrinji i studenti prve godine diplomskog sveučilišnog studija Građevinarstvo:

Martina Đurašinović i Luka Vrljić (oboje na smjeru Prometnice) te Filip Seletković (smjer Hidrotehnika). Studenti su se uključili u preglede građevina i izvide štete, a njihovu predanost poslu, marljivost i nesebično žrtvovanje svog vremena za druge, potpuno nepoznate, ljude svojom je emotivnom porukom dekanu posvjedočio bivši student GRAFOS-a, a sada ovlašteni inženjer Matheo Lucić. Ponosan na svoje mlade kolege, želio ih je pohvaliti i njihovim profesorima na Fakultetu.

"U znak zahvalnosti i priznanja studentima za nesebičan trud i angažman, dekan je organizirao susret te ih nagradio opremom Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo (HCPI), koja se sastoji od zimske jakne, kacige i majice. S obzirom na to da je u tijeku organiziranje podružnica HCPI-a diljem Hrvatske, upisani su kao prvi članovi osječke podružnice HCPI-a, koja je upravo formirana. Tijekom neformalnog razgovora studenti su podijelili iskustva stečena na petrinjskom području, istaknuvši kako je bilo naporno, ali i da se radi o posebnom životnom i stručnom iskustvu. Fakultet s ponosom i zahvalnošću ističe ovu humanu gestu i angažiranost studenata", javlja prof. dr. sc. Sanja Dimter I.R.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike